KIF vant over Herulf Moss søndag ettermiddag, og er dermed klar for 1. divisjon kommende sesong. Etter å ha tapt 23-30 for Charlottenlund lørdag, men så vunnet 30-24 over Tjølling senere på dagen, måtte KIF vinne søndagens kamp for å ta steget opp til nest øverste nivå.

Det klarte Preben Nilsens menn med glans. Pauseresultatet var 15-10 i KIFs favør søndag.

— Jeg er veldig stolt over at gutta presterer så bra når det gjelder som mest. Vi hadde full kontroll i dag, sier KIF-trener Preben Nilsen

Duo lovprises

Blant mange gode spillere trekker han særlig fram Vegard Kalstad og målvakt Adin Sehovic.

— Ingen av dem hadde noen særlig god dag lørdag, men i dag viste de virkelig klasse. Vegard banket inn 12 mål på 13 skudd, mens Adin stengte buret helt i perioder, oppsummerer Nilsen.

Nevnte Kalstad var høyt oppe etter matchen. Han har rykket opp til 1. divisjon med KIF én gang tidligere, og mener laget har gode forutsetninger til å beholde plassen på nest øverste nivå denne gangen.

— Vi må nok ha inn et par nye spillere, men utgangspunktet er bra. Vi viste mot Herulf Moss i dag at vi er godt trent, og det skal Preben Nilsen ha mye av æren for, sier Kalstad.

Slutt for trener Nilsen?

Trener Nilsen, som har vært med KIFs A-lag først som spiller og så trener helt siden 1992, sier at han i utgangspunktet gir seg nå.

— Det blir i så tilfelle med en veldig god følelse. Vårt klare mål var opprykk, og det har vi klart. Nå skal gutta få lov til å feire skikkelig, sier han.

Vegard Kalstad forteller at opprykksfesten blir utsatt til kommende helg.

— Det er bedre å feire skikkelig på en fredag eller lørdag enn en søndag. Nå er vi slitne etter tre kamper, og skal bare nyte følelsen av å ha prestert sesongbeste i vår aller viktigste kamp, understreker han.

Ordfører-ros

Etter at KIF landet på Kjevik søndag kveld, melder klubbens styreleder Hallgeir Oftedal at følgende melding tikket inn fra Kristiansands ordfører Arvid Grundekjøn:

— Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner! Gøy for"heile byen". Jeg klarer dessverre ikke rent praktisk å ta i motlaget på Kjevik, men vil gjerne få overrekke blomster og fremføre gratulajonerved en anledning som dere måtte finne passende. Kjempeflott! Mvh Arvid G,ordfører

Flere lag opp

Også Viking og Trondheims-klubben Charlottenlund er klar for neste sesongs 1. divisjon håndball menn i håndball.

På kvinnesiden er Gjøvik, Grane Arendal og Volda klare for 1.-divisjonsspill sesongen 2015/2016.