Kiels tsjekkiske stjernespiller, Filip Jicha. Foto: AP Photo/Martin Meissner
Kiels islandske trener, Alfred Gislason. Foto: AP Photo/Martin Meissner

— Etter tre år på sofaen har Steinar gjort store fremskritt på banen. Han er en utrolig fin fyr, og et flott menneske. Jeg er veldig glad for at jeg har fått dele rom med ham her. Men jeg er skuffet over at vi ikke vi vant. Vi skulle så gjerne gitt ham et Champions League-gull, sier Pilip Jicha til Fædrelandsvennen.

Kiels tsjekkiske stjernespiller, Filip Jicha. Foto: AP Photo/Martin Meissner

Den tsjekkiske stjernespilleren har gjennom åtte sesonger i Kiel, opparbeidet seg status som en av de største stjernene i klubben. Han er lagets kaptein, men mot ungarske Veszprém lørdag klarte han ikke å lede THW Kiel til seier. Dermed ble det bare bronsefinale mot polske Kielce søndag, hvor Kiel tapte 26-28. ## — Angrer på ingen måte

Dermed endte ikke comebacket til Steinar Ege med den Champions League-triumfen han manglet, og som kunne komplettert en fantastisk merittliste. Det var drømmen om den som fikk 43-åringen til å gjøre et sensasonelt comeback - 2,5 år etter at han hadde lagt opp.

— Jeg angrer på ingen måte. Det har vært en fantastisk opplevelse å være her, selv om det selvfølgelig er gøyere å vinne enn tape, sier Ege.

Hos lagkameratene satt skrytet svært løs da Fædrelandsvennen ba dem si sin mening om songdølens inntreden i laget.

— Vi var utrolig heldige som fikk Steinar inn i laget. Han er en veldig fin person, som har bidratt til å sette tonen i laget. Dessverre klarte vi ikke å vinne. Det er jeg veldig lei meg for på hans vegne, sier Kiels spanske stjernespiller, Joan Cañellas Reixac.

- Mange gullkorn

Kiel-trener Alfred Gislason støtte seg til hyllesten.

— Steinar har lang erfaring, og vært en fantastisk fyr å få inn i gruppa, sier Gislason.

Kiels islandske trener, Alfred Gislason. Foto: AP Photo/Martin Meissner

— Steinar har kommet inn i laget som en annen type, og med lang erfaring. Han er veldig fin å prate med, og har kommet med mange gullkorn, sier den danske målvakten, Kim Sonne-Hansen, som måtte sitte hele semifinalen på benken.Da førstemålvakt, svenske Andreas Palicka, gikk ut av målet på to straffekast, var det Steinar Ege som slapp til. Det første reddet han, og var opptakten til at Kiel reduserte Veszpréms ledelse fra fem til to mål.

— Den redningen var et emosjonelt øyeblikk for oss, sier Filip Jicha.

- Nå legger jeg opp

Men det holdt ikke inn. Og i søndagens bronsefinale, var det den danske målvakten som fikk slippe til når Palicka satt på benken, mens Ege kun bidro med verbal støtte og erfaring.

— Selvfølgelig er det et antiklimaks å spille bronsefinale, men vi gjør det beste vi kan. Dessverre slet vi med dårlig rytme i angrep gjennom store deler av kampen, oppsummerte sørlendingen.

Nå gjenstår to seriekamper, på onsdag og fredag, før Ege legger opp - igjen.

— Ja, nå legger jeg opp. Det er ingen klubber i mitt nabolag som jeg ønsker å spille for, ler København-bosatte Steinar Ege.

Dersom Kiel vinner minst en av de to gjenstående kampene, får 43-åringen også med seg et tysk seriemesterskap.