KystAtlas Foto: KystAtlas

KRISTIANSAND: Brannvesenet drev ved 10-tiden etterslukking på stedet. De klarte å holde flammene så godt som unna den største lagerhallen av de tre hallene. Alle båtene som stod i denne hallen, ble reddet ut av brannvesenet.

Men 70 båter har gått tapt i brannen. Flere av båtene skal være nye i år og til en verdi av over en million kroner, opplyser en ansatt i Vågsbygd Båtservice til fvn.no. Daglig leder i Vågsbygd Båtservice bekrefter overfor fvn.no at det til sammen har gått tapt verdier for flere titalls millioner kroner.

Startet trolig på utsiden

Ifølge Bjarne Lund i Kristiansand brannvesen, startet brannen antakelig utenfor lagerhallen.

— Den startet trolig i en båt som lå på utsiden av bygget, ut mot sjøen. Da vi kom, var båten overtent og det hadde begynt å brenne i veggen på lagerbygningen, sier Lund til fvn.no.

— Det er en storbrann. Vi bruker store ressurser på å slukke brannen, sa brannalarmoperatør Kjell Knarvik ved brannvakta i Agder tidlig torsdag morgen.

Store styrker

Han forteller at brannmannskaper fra Vennesla, en fra Søgne og Sogndalen, samt en ekstra gruppe fra Kristiansand i tillegg til vaktlaget i natt er satt inn for å få bukt med brannen. Til sammen 22 brannkonstabler deltok i slukningsarbeidet.

Det skal ha vært mellom 100 og 150 båter totalt som stod i den tredelte plasthallen.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 04.56 torsdag morgen. Det var en vekter fra Securitas som meldte fra om brannen.

Trolig vil brannvesenet bruke resten av dagen til etterslukningsarbeid.

Ingen personer

Ifølge Kjell Knarvik skal det ikke ha vært personer involvert i brannen.

— Ikke det vi kjenner til. Det var uvisst i starten. Men både ambulanse og politi var på stedet, sier han.