KystAtlas Foto: KystAtlas
Kjartan Bjelland Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: Det brenner både plasthallen og i båter på stedet, og til nå skal det har vært verdier for flere titalls millioner som har brent opp. To deler av en tredelt plasthall med båter i opplag i, er det full fyr i. Brannvesenet forsøker nå å redde ut så mange båter som mulig av den tredje delen i plasthallen som det ennå ikke brenner i.

Det er først og fremst lokalene til Vågsbygd Båtservice som er rammet av flammene.

Det er den største delen av bygget som tilhører HK Motorservice som ikke har brent, men brannkonstablene våger seg ikke inn i bygningen fordi stålkonstruksjoner kan falle ned. Det er ennå usikkert om brannen kommer til å spre seg til denne hallen.

— Det er en storbrann. Vi bruker store ressurser på å slukke brannen, sier brannalarmoperatør Kjell Knarvik ved brannvakta i Agder.

Store styrker

Han forteller at en gruppe brannkonstabler fra Vennesla, en fra Søgne og Sogndalen, samt en ekstra gruppe fra Kristiansand i tillegg til vaktlaget i natt er satt inn for å få bukt med brannen.

Det skal være mellom 100 og 150 båter som stod i plasthallen.

Klokken 07.00 brant det fortsatt kraftig, men det skal ikke være fare for at brannen skal spre seg. Storbrannen er helt nede mot sjøen i Kongsgård allé på Lund.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 04.56 torsdag morgen gjennom en Securitas-vakt.

Ingen personer

Ifølge Knarvik skal det ikke har vært personer involvert i brannen.

— Ikke det vi kjenner til. Det var uvisst i starten. Men både ambulanse og politi er på stedet, sier han.

Brannårsaken er ikke klar, følge politiet.

— Det er for tidlig å si, sier Kåre Grønning, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Fvn.no kommer tilbake med mer.