Fvn.no 2008. Foto: Skjermdump
Fvn.no 2011. Foto: Skjermdump
Fvn.no 2012. Foto: Skjermdump
Fvn.no 2015. Foto: Skjermdump

Ved oppstarten kunne brukerne lese et utdrag av de viktigste nyhetene på fedrelandsvennen.no.

10. september 1996 meldte Fædrelandsvennen at avisen nå var tilgjengelig digitalt. Foto: Faksimile

I tillegg var avisens leder, Mikes tegning, en oversikt over landsdelens kulturaktiviteter, værmelding og en rekke lenker til andre nettressurser i landsdelen tilgjengelig.

— Dette er bare begynnelsen. Etter hvert skal vi bli både bedre og mer omfangsrike, lovet daværende nyhetsredaktør Terje Eriksen da Fædrelandsvennen omtalte satsingen.

- Nettavisen er noe nytt

Redaksjonssekretær Sven Høiland opplyste at det var en personlig datamaskin i 35 prosent av alle norske hjem. Tre prosent av dem som hadde pc hjemme, var også knyttet til internett.

— Nettavisen er noe nytt også for oss, men det er spennende for en historisk dagsavis å starte opp i et nytt medium, sa Høiland.

Stadig flere mobilbrukere

Siden den gang har Fædrelandsvennen hatt en rekke runder med nytt design og nye tjenester, og er ikke lenger bare tilgjengelig fra pc-er. I mai i år hadde Fædrelandsvennen for første gang over 100.000 daglige, unike brukere i snitt. 36 prosent av dem leste fvn.no på pc, 44 prosent leste på mobiltelefonen og 20 prosent på nettbrett.

Fædrelandsvennen har i mange år også vært tilgjengelig fra mobil, men det ble en kraftig vekst i trafikken da smarttelefonene kom på markedet. I år har avisen hatt 60 prosent økning i trafikk fra mobil sammenliknet med samme tid i fjor. Foto: Kulien, Anders H

Så langt i 2015 har avisen hatt fire prosent økning i trafikken fra pc og nettbrett, og 60 prosent økning i trafikk fra mobil sammenliknet med samme tid i fjor.I 2012 ble betalingsløsningen på nett lansert. En stor del av artiklene har siden den gang vært forbeholdt abonnenter.

Vant priser

Fædrelandsvennen har vunnet flere priser for sine digitale satsinger, blant annet sølv i Norske Avisers Landsforenings pris for «Årets Avisside 1999», prisen for beste lokale nyhetsnettsted 2011 under Nordiske Mediedager, den internasjonale prisen for «Årets nyskapning 2014» for Sørlandsporten, og gull i kategorien «UNG» for KRSby.no under Nordiske Mediedager 2015. ## Flere tilbud

I dag omfatter Fædrelandsvennen også blant annet KRSby.no, som retter seg mot unge kristiansandere, Lillesandby, der man kan finne stort og smått fra Lillesand, Sørlandsporten, der alle kan søke innsyn i offentlige dokumenter, samt Lokalsporten.fvn.no og Lokalkulturen.fvn.no, der sørlendinger selv kan fortelle om sin idrett eller kulturvirksomhet.

Les også: