Mandag lanserte Fædrelandsvennen konkurransen «Hele Sørlandet stuper», hvor vi inviterer den sørlandske befolkning til å kaste seg i vannet, få det på film og sende inn til oss. Den som har det beste bidraget kan vinne en privat filmvisning i Kristiansand kinos luksussal med 23 seter.

Da vi dro på jakt etter badeglade sørlendinger tirsdag ettermiddag, var det ikke mange å finne.

Guttegjeng glad i høyder

Til slutt fant vi en gjeng gutter som alle liker å hoppe fra store høyder.

Marcus Westermann (16) hiver seg baklengs ut i Farvannet. Foto: Torgeir Strandberg

— Vi var her i fjor. Da var det ingen som turte å hoppe med det første. Så plutselig hoppet Sebastian (12), og da ble de andre slik at de måtte hoppe, sier Kevin Mitchell.

Han er far til Sebastian som driver og kaster seg utenfor 12-meteren i Farvannet på Ålefjær i Kristiansand.

Men far selv er ikke like høy i hatten.

— Jeg blir helt skjelven i knærne av å stå her oppe, sier han, men til slutt drister han seg ned fra 12 til 10 meter, og gjør seg klar til å hoppe.

— Jeg er egentlig litt redd, sier han og kaster seg ut i det som beskrives som et noe kaldt vann.

12 meter

Marcus Westermann (16) har for lengst hoppet fra 12-meteren. Guttegjengen klarer knapt å stå stille for å svare på noen få spørsmål før de kaster seg ut i vannet fra forskjellige høyder.— Det er skikkelig moro, og gir et sug i magen. Men jeg fikk litt vondt i beina, sier Westermann.

Nevnte Sebastian på 12 år er enig:

— Det er mest gøy, men litt vondt.

Slik deltar du

Video av ditt stup, kanonkule eller hvordan du enn kommer deg ut i vannet kan enten sendes på e-post til stup@fvn.no, legges ut på Instagram med #fvnstup eller postes på vår Facebook-side.

Konkurransen vil bli avsluttet 5. august. Da vil tre til fem finalister bli trukket ut. Av dem er det leserne som bestemmer hvem som skal stikke av med førstepremien.

Kristiansand kino stiller med privat filmvisning i deres luksussal 7, med 23 seter. Her kan vinneren invitere med seg venner og se den filmen de ønsker (av de filmene som går på kino) + en liten popcornmeny til alle.

Her kan du se alle videoene som kommer inn, samt et knippe kjendisers bidrag til konkurransen.

— Det er høyt!

— Jeg vet ikke om jeg vinner, det var kanskje ikke så spesielt. Men det er høyt, sier Westermann.

— Du får følelsen av at du angrer akkurat i det du har hoppet. Så kommer du ned i vannet og titter opp, da ser det ikke høyt ut i det hele tatt, sier Kevin Mitchell.

Han sier de har funnet et godt sted om man ønsker å hoppe i vannet. Det finnes flere avsatser, fra 12 meter og helt ned til vannkanten om man ikke ønsker de store høydene ned til Farvannet.

— Her er det litt for alle. Vi kommer hit to-tre ganger om sommeren. Men det er mest for ungene, det er jo de som drar meg med, sier pappa Mitchell.