I Dyreparken i Kristiansand preges juli måned også av høye stup og heftige bomber. Den største eksperten av dem alle er Kristian And, spilt av Espen Grjotheim.

— Forestillingen har blitt en del av meg. Jeg var med i den første runden, og har fått et slags eierforhold til den, sier Espen Grjotheim.

Slik deltar du

Video av ditt stup, kanonkule eller hvordan du enn kommer deg ut i vannet kan enten sendes på e-post til stup@fvn.no, legges ut på Instagram med #fvnstup eller postes på vår Facebook-side.

Konkurransen vil bli avsluttet 5. august. Da vil tre til fem finalister bli trukket ut. Av dem er det leserne som bestemmer hvem som skal stikke av med førstepremien.

Kristiansand kino stiller med privat filmvisning i deres luksussal 7, med 23 seter. Her kan vinneren invitere med seg venner og se den filmen de ønsker (av de filmene som går på kino) + en liten popcornmeny til alle.

Råd fra bombemesteren

Grjotheim er skuespiller, og bor til vanlig i Oslo. Men han er oppvokst i Grimstad, og bor der når han er sørpå for å spille i forestillingen.

— Jeg har et veldig sterkt forhold til det å være ved sjøen. Jeg er vokst opp med Skagerrak rett inn i stua omtrent. Så når jeg var yngre var jeg mye i båt. Den umiddelbare nærheten til sjøen er nok noe av det jeg savner mest ved å bo i Oslo, sier skuespilleren.

Han sier det er som en liten ferie å være tilbake i Grimstad, selv om det blir en del jobbing. Og det å jobbe med vann er ikke bare enkelt.

Ikke komfort

— Det er ikke komfort å fly rundt i den våte drakten, for å si det slik. Det er fysisk krevende, sier han, og bedyrer at det ikke er så kaldt i vannet som det ser ut til.

Forestillingen dreier seg rundt Kristian And. For å overvinne Bjørg Villkatt må han til slutt hoppe bombe fra det øverste nivået i stupetårnet som kalles dødsens.

Derfor er det lite som er mindre naturlig enn å spørre selve mesteren om gode råd til en skikkelig bombe.

— Det er viktig å ta beina under stjerten, hoppe så høyt du kan og lage så mye splæsj som mulig, sier Kristian And.