Først vil jeg minne alle i Misjonsforbundet spesielt, og alle andre generelt, om at de tilsynelatende lever greit med to dåpssyn i Misjonskirkene. Det som får meg til å tenke på dette nå, er at menighetene i Randesund vil slutte å samarbeide med Dnk om fellesgudstjenester pga. homostriden. I en annen historisk kontekst ville det være særdeles kontroversielt å ha to dåpssyn. Hvorfor kan ikke andre akseptere at Dnk, i alle fall inntil videre, kan ha to syn på vigsling av likekjønnede? Dåp er da et mye mer sentralt kirkelig anliggende?

Holdt seg med unge gutter

Et annet poeng er at Paulus med all sannsynlighet siktet til, at godt voksne menn holdt seg med unge gutter, da han gikk så hardt ut mot homofil praksis. Det dreide seg ikke om at to voksne mennesker inngår en kontrakt i et sivilisert samfunn som vårt. At det er for mye fokus på homofili i forhold til hvor utbredt det er, mot skaperordningen osv. er en annen sak.

Les også :

Les også:

Så er det misjonærene Hilde og Alf Halvorsen som i følge Fædrelandsvennen 18.06.2016 har valgt å bryte samarbeidet med Hånes menighet. At de ikke tør å fortelle om forholdene her hjemme angående homovigsling, der de er misjonærer, er veldig forståelig. Det høres helt greit og klokt ut.

En sjelelig spagat

At det er så ille, som å ha havnet i en sjelelig spagat, undrer meg. For hvis både ekteparet Halvorsen og Normisjons lokale leder i Agder, Arne Inge Vålandsmyr, hørte bedre etter, så kom de kanskje fram til et annet svar. For det første, så er det sognepresten som bestemmer hvordan han skal forholde seg til det nye vedtaket i Dnk, ikke menigheten eller menighetsrådet. For det andre så vil noen prester ha forbønn for homofile ektepar. Det står ikke i avisen at han eller hun vil vie dem og heller ikke velsigne at de er homofile. Denne innstillingen har flere av prestene i Kristiansand prosti. Jeg har problemer med å forstå at Vålandsmyr har så god oversikt over hva de enkelte prestene står for, som han sier, i denne saken. Jeg undrer meg også litt over at han synes det er fint at Dnk er så raus overfor Normisjon mht. penger og kollekter.

Den ovenfor nevnte nyanseringa kom ikke tydelig fram verken før eller etter kirkevalget i høst. Av samme grunn har mange meldt seg ut av Dnk. Jeg synes også det er leit at ikke prestene selv gikk til avisene og påpekte dette. For mange har den nyansen gjort en stor forskjell. Hvis dette blir gjort kjent, så kan det godt være at noen melder seg inn i Dnk igjen. Dessuten blir Dnk kanskje sett på med «blidere øyne» av frimenighetene i Randesund og byen for øvrig. I Grim menighet lar vi dette stridsspørsmålet ligge.