AGDER: Fædrelandsvennens kåring av "Tidenes sørlandslåt" har skapt engasjement og debatt blant folk. Men hvor stor verdi har egentlig en slik kåring?

Helene Bøksle har allerede fått tusenvis av stemmer i kåringen. Sent fredag kveld ledet hun med 40 prosent av stemmene, med Honningbarna bak seg på 22 prosent. Da hadde 11.810 personer avsagt sin stemme. Bøksle sier hun er stolt og ydmyk over responsen.

— Jeg synes det er kjempegøy. Det å få støtte hjemmefra er virkelig viktig. Det føles godt å ha fått et publikum etter å ha jobbet så hardt. Jeg er takknemlig for det, sier hun.

Stem på din favoritt her!

bylarm-revolver-04.jpg

Louis Holbrook er manager og bookingansvarlig for en rekke artister på Sørlandet, og han mener kåringen kan ha en positiv effekt for alle kandidatene.— En ting er at det kan bidra til stolthet og samhold i regionen, en annen ting er at det er viktig for enhver artist å ha hjemmepublikummet i ryggen. Det betyr noe for identiteten, sier han.

- Resultatet ikke viktig

Holbrook mener også at artistenes status lokalt kan ha betydning dersom de ønsker å slå gjennom utenfor Sørlandet.— Management og konsertarrangører som snuser på artister sjekker alltid om de har støtte der de kommer fra. Har ikke artisten det, er sjansen mindre for at de er interessert, sier han, og mener noe av nøkkelen til den positive musikkutviklingen på Sørlandet er at det gradvis er kommet en stolthet over musikere og miljøet.

— Denne kåringen kan være en viktig brikke i det, at man viser at man er stolte av de lokale artistene, sier Holbrook.

Anne Marie Almedal er nominert for sin låt "Himmelblå". Hun sier det ikke betyr så mye hvor hun havner i kåringen, men at det er positivt å være blant kandidatene.

— Verdien er at det settes søkelys på gode låter og artister, på at det gjøres mye bra her nede og at miljøet er blitt mer profesjonelt. Det er fint å være blant de nominerte, men jeg mobiliserer ikke venner og familie for å vinne, sier Almedal.

De minste har mest å tjene

sophus jensen 3.jpg

Forfatter av boka om Kristiansands rockehistorie ("Full rulle og bånn gnu"), Sophus Jensen , satt i panelet som stemte fram kandidatene.— Jeg mener oppmerksomhet til lokale artister og utøvere alltid vil ha en verdi. Derfor er denne kåringen veldig bra, mener han.

Hvor mye tittelen "Tidenes sørlandslåt" vil bety kommer an på hvem som vinner, mener Jensen.

— Rent kommersielt vil naturligvis den artisten som selger minst ha størst nytte av det. Den som vanligvis får minst oppmerksomhet har mest å tjene på å bli fremhevet i denne kåringen, sier Jensen.

DISSE KAN DU STEMME PÅ: På Facebook kan du stemme på din favoritt av disse ti kandidatene.