— Vi tenker at «Of Monsters and Men» passer på Skral siden de har en folkelig tone. De har en veldig bred appell. Vi ser for oss at dette kan funke bra med en sol, sommer og kanskje noe godt i glasset, sier presseansvarlig for Skral, Mikal Vassbotn, til Fædrelandsvennen.

Tirsdag 12. juli går «Of Monsters and Men» på scenen etter Ane Brun på Groos, og er det første headlinerslippet fra Skral.

- Kommer det større navn på plakaten?

— Vi får se, svarer Mikal Vassbotn som ikke vil røpe mer om line-upen ennå.

- Festivalfavoritt

«Of Monsters and Men» er en en indiepop-gruppe, bestående av fem medlemmer fra Island. Gruppa debuterte med My Head is an Animal i 2011. I år gav de ut albumet Beneath My Skin . De er kjente for låter som Little Talks og Dirty Paws.

– «Of Monsters and Men» har vært en favoritt på alle de største festivalene rundt om i verden, og har de store refrengene man rett og slett må gi seg hen til. Pluss på en solfylt sørlandsdag og du vil nærme deg magi på Skral, sier bookingansvarlig og daglig leder, Toffen Gunnufsen, i en pressemelding fra festivalen.

Astrid S og Sondre Justad

Skralfestivalen går av stabelen 12. og 13. juli på Groos i Grimstad. Det er også et eget klubbkonsept i sentrum nattestid.

Fra før er også Astrid S, Sondre Justad og Band of Gold annonsert til festivalen.