— Det blir et fantastisk vær, og alle bandene er i rute. Vi satser på godt vær og god stemning, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder for Skral festival, til Fædrelandsvennen

Mikal Vassbotn viser fram flytende Synkbar. Gjestene regner med å vasse ut dersom de skal besøke baren. Foto: Eva Myklebust

Han har tatt over ledelsen for festivalen etter at Skral gjenoppstod i år. Mikal Vassbotn var med på å starte Skral i 2003. Nå er han tilbake som pressesjef:— Vi har gode erfaringer med å arrangere festival på Groos. Man kan ha en koselig festivalcamp, ganske store scener, et flott strandområde, og nærhet til sentrum, sier han.

To scener

15.35 tirsdag ettermiddag åpner Honningbarna festivalen på Groos. Deretter går det slag i slag med konserter mellom de to scenene, med bare fem minutters mellomrom mellom hver konsert. Her kan du blant annet se Hozier, Röyksopp, Mew og D'Angelo. Deretter tar klubbprogrammet over i Grimstad sentrum, med blant andre Emilie Nicolas og Odesza.

Godsterminalen er en av flere Skralklubber. Foto: Mikal Vassbotn/Skral

Skral har en kapasitet på 6000 på Groos, og omtrent 2500 til klubbprogrammet. — Slik det ser ut nå, begynner vi å bli utsolgt for todagerspass. Vi venter 5000 til Groos, og dersom halvparten av dem går på byen etterpå, begynner klubbprogrammet å bli fullt, sier Mikal Vassbotn.

Hovedcampen som ligger nærmest festivalområdet med plass til 450 plasser, er allerede utsolgt. Skral har derfor satt opp en ny camp med samme kapasitet.

Mandag ettermiddag hadde de første campingjestene ankommet Skral. Foto: Mikal Vassbotn/Skral

Gleder seg til D'Angelo

Fædrelandsvennen treffer Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn på festivalområdet mandag formiddag. Selv om festivalledelsen ligger i rute, er det alltid noe å bekymre seg over:

Toffen Gunnufsen Foto: Eva Myklebust

— Man tanker alltid på om han har husket på alt, men det viktigste er at publikum skal få en bra opplevelse, og at konsertene funker, sier Gunnufsen. - Hva gleder du deg mest til?

- Klubbprogrammet. Også gleder jeg meg til både Hozier, Röyksopp og D'Angelo som er fantastisk bra live.

- Hvordan har årets booking vært?

— Det har vært lettere å booke eksklusivt til klubbprogrammet. På Groos blir det mer allment, men jeg er veldig fornøyd med de artistene vi har fått.

Blir Skral i 2016

Både Vassbotn og Gunnufsen er optimistiske med tanke på økonomien, og mener at de allerede ligger godt an.

— Det er tidlig å si ennå, men vi har gode prognoser, og alt salg av mat og drikke teller inn. Det er farlig å si så tidlig, men jeg mener at vi ligger godt an, sier Mikal Vassbotn.

- Blir det Skral i 2016?

— Ja, det jobber vi med allerede, svarer Mikal Vassbotn.

Hozier spiller på Skral fredag kveld Foto: Pressefoto

— Husk badebukse

- Har du noen praktiske tips til festivalgjestene?

- Mitt første tips er å laste ned appen vår. Vi har fått mange spørsmål om program, parkering og hvor ting er. Alt det finner de svar på i appen. Mitt andre tips er å ha med badebuksa. Vi bada i går, og det nærmer seg 20 grader i sjøen allerede, sier Mikal Vassbotn.

Yr melder rundt 20 grader og lett bris begge festivaldagene. Det setter Mikal Vassbotn pris på:

— Vi er veldig utsatt for været. Vi ligger jo midt i havgapet, men med denne temperaturen og vindretningen kunne jeg ikke best om bedre vær. Helt perfekt!