Andrew Hozier-Byrne spratt opp på hitlistene i fjor med singelen «Take me to Church», og ble en publikumsyndling fra første stund. 25-åringen fra Irland har kun rukket å gi ut ett album hvor de fleste andre låtene ikke kan måle seg med hit-singelen. Vil han klarer å overvinne publikum, eller vil de bare bli stående å vente på den ene sangen de kan?

Konserten starter med låten «Angel of Small Death & the Codeine Scene», og han har med seg fullt band samt cello og to kor-damer. Selv står han for gitarspillet. Det låter massivt og samspilt.

Hozier synger helt perfekt og har en helt særegen stemme med en sår knekk. Det er en fornøyelse å høre på, og man føler en trygghet gjennom hele konserten. Dessverre drukner han noen ganger litt i lydbildet og publikum sitt ivrige prat.

Hozier er flink til å få med oss, og på låten «To Be Alone» får han publikum med på å synge. Med sine melankolske melodilinjer, seige rytme og amerikanske sound får vi følelsen av å være i de dype sørstatene.

Selv om Hozier ikke har så mange kjente låter på repertoaret, er de han fremfører enkle og lett å like. Han får nok derfor med seg flere i publikum, men det er også de som er mer opptatt med å prate. «It Will Come Back» er en av konsertens mest anonyme låter hvor folkets konsentrasjon svinner hen. Den mer gladstemte «Someone New» får oss heldigvis fort til å danse med igjen.

«It's just for funzies», forteller Hozier før han setter igang med Ariana Grande sin låt «Problem». Coverversjonen er kul og får nok enda flere i humør. Når hiten kommer, er selvfølgelig alle i ekstase.

Hozier er en perfekt festivalartist, men han trenger noen flere låter i bagasjen. Fortsetter han å levere like godt materiale fremover vil han nok bli en av de beste, og vi kan si «jeg så han allerede på Skral i 2015».