Omar Mohamed Ahmed fra Vegårshei er kanskje mest kjent fra første sesong av The Voice da han var en av semifinalistene. 27-åringen har nå signert med Universal Music og vant forbildeprisen på by:larm tidligere i år.

Mange møtte opp for å se OMVR på Skral. Foto: Sondre Steen Holvik

Konsertens åpningslåt er hans første singel «Hold You Back». Den fengende og klangfulle sangen går så videre inn i den mer minimalistiske «Up In The Air», hvor koristene virkelig får vist seg frem. Hans blanding av soul, R&B og elektronika er lett å like og får flere til å danse foran scenen. I dag har han med seg trommeslager, keyboardist og tre kvinnelige korister. Sammen med backingtracks skaper de et fyldig lydbilde.

Stemmen til OMVR er et kapittel for seg selv. Om man lukket øynene er det vanskelig å skille hans stemme fra de kvinnelige koristene, men på den andre siden har han en karakteristisk, spiss og nesten nasal tone. Kanskje ikke det man tenker passer i den sjangeren han fremfører, men det fungerer overraskende bra. Om man skulle sette fingeren på noe er det at han drukner litt i de heftigste beatsene og dermed blir litt ustø i stemmen. På scenen er han en sjarmør som er flink til å få med seg publikummet nærmest scenen.

Omar Mohammed Ahmed (27) går under artistnavnet OMVR. Onsdag kveld spilte han på Skral. Foto: Sondre Steen Holvik

Litt ut i settet får vi hørestemmen hans på sitt beste, med den svevende balladen «Expectations». Han behersker både det lyse og det dype registeret godt. Dessverre blir den litt for stillestående for å få publikum med. Hans siste singel «Dawn After The Night» passer derimot perfekt. Den dansbare up tempo-låten får flere til å bevege seg i sola. OMVR beviser seg med dette som en av Norges lovende nykommere.