Fotball26. Februar 2011 La Manga , SpaniaTreningskampFredrikstad - Brann 3 - 0Rune Skarsfjord , Brann trener måtte svare for seg etter tapetFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

LA MANGA (bt.no): Rune Skarsfjords menn ble flere nummer for små mot nyopprykkede Fredrikstad. Alex Valencia, Celso Borges, Tarik Elyounoussi og Amin Askar herjet til tider med Brann. Og fremover på banen var bergenserne skremmende lite fantasifulle, Bentley kan nok ikke komme fort nok, offensivt trenger Brann flere strenger å spille på.

• Les fyldig referat i bunnen av saken.

— Jeg tror vi skal komme sterkere tilbake. Jeg er ikke så veldig bekymret, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

Etter 30 målløse minutter tok Fredrikstad over kampen. En gammel kjenning, Alex Valencia, klemte til på et frispark fra snaut 35 meter. Skuddet var hardt og gikk over alle spillerne i 16-meteren og rett i mål. Håkon Opdal må nok ta litt av skylden for at den gikk inn. Da var det spilt 37 minutter.

Like etter doblet Brann-aktuelle Celso Borges ledelsen. Et flott angrep endte hos FFK-stjernen som prikket inn 2-0 fra seks meters hold. Østfoldingene lede t med det 2-0 til pause.

Det skal sies at Erik Mjelde trodde han hadde laget 1-0 etter 26 minutter. Men kveldens Brann-kaptein ble avblåst for offside på den dødballsituasjonen.

En sjanse

Rune Skarsfjord startet kampen med prøvespillerne Gudmundur Kristjánsson, Steinthor Thorsteinsson og Solueymane Cisse. De klarte neppe å blende Brann-treneren med sine kvaliteter. De slet med å sette sitt preg på kampen, i andre omgang kom også Pape Meissa Anta Diop innpå uten å imponere stort. De vil nok få sjansen igjen mot Sarpsborg 08 tirsdag.

Fredrik Haugen var en av flere bytter som ble gjort etter pause, han var et frisk pust. Softball-kjøpet produserte også Branns eneste sjanse i kampen da han testet skuddfoten like utenfor 16-meteren. FFK-keeper Lasse Staw måtte fiste ballen over.

Rett før slutt kom også mål nummer tre. Alexander Ruud Tveter forserte på Branns banehalvdel, vendte vekk en forsvarer og dunket ballen i det lengste krysset. Dermed vant det nyopprykkede laget 3-0. Brann viste at de har masse å jobbe med. Om tre uker venter Rosenborg i seriepremieren på Stadion.

Branns lag (4-2-3-1): Håkon Opdal - Bjarte Haugsdal, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Bjørnar Holmvik - Gudmundur Kristjánsson, Rodolph Austin - Steinthor Thorsteinsson, Erik Mjelde, Solueymane Cisse - Kim Ojo.

Benken: Piotr Leciejewski - Diego Guastavino, Yaw Ihle Amankwah, Birkir Sævarsson, Pape Meissa Anta Diop, Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen, Carl-Erik Torp.

Fredrikstad (4-4-1-1): Lasse Staw - Christian Gamboa, Jørgen Horn, Raio Piiroja, Joackim Thomassen - Amin Askar, Khalifa Jabbie, Hans Erik Ramberg, Alex Valencia - Celso Borges - Tarik Elyounoussi.