LA MANGA (bt.no): Ikke bare tapte Brann 0-3 mot nyopprykkede Fredrikstad. Rune Skarsfjords menn så i store perioder ut som smågutter på det spanske gresset, og ble til tider rundspilt av Fredrikstad.

Først etter 70 minutter (!) hadde Brann sin første sjanse, ved innbytter Fredrik Haugen. Det ble Branns eneste reelle målsjanse i kampen. Da ser vi bort fra at Erik Mjelde fikk et mål korrekt annullert for offside i 1. omgang.

Etterpå fikk mediene beskjed om å vente. Rune Skarsfjord ville først gjennomføre en prat med spillerutvalget for å kjølne hodene på folk, før noen snakket med pressen. I noen minutter sto Skarsfjord i en runding og samtalte med Erik Mjelde, Christian Kalvenes, Håkon Opdal og Zsolt Korcsmar.

Det hele kunne minne om et lag i krise kun tre uker før seriestart mot Rosenborg.

— Vi hadde mange prøvespillere utpå der. Det vil ikke se slik ut mannskapsmessig når serien begynner, sier Skarsfjord.

Må spare spillere

Brann kommer garantert til å stille med et sterkere lag i seriestarten. For saken er nemlig den at klubben har så liten spillerstall at de må spare spillere for at de skal kunne stille et skikkelig lag i neste treningskamp mot Sarpsborg tirsdag.

- Vi er nødt til å spare en del spillere. Det var en rotete 1. omgang fra vår side, og Fredrikstad ble noen hakk bedre etter at de fikk målene sine, sier Skarsfjord.

Som trener er det ikke hans oppgave å krisemaksimere, noe følgende uttalelse skulle tyde på:

— Vi skapte vel ikke all verden i dag, for å si det mildt...

- Ikke veldig bekymret

På direkte spørsmål om han er bekymret tre uker før seriestart, sier han dette:

- Jeg tror nok at vi skal komme sterkere tilbake. Jeg kan ikke si at jeg er så veldig bekymret, sier Rune Skarsfjord.

Tidligere Brann-spiller Alex Valencia (37 minutter), Celso Borges (44.) og Alexander Ruud Tveter (88.) scoret målene.