Det var den svakeste Brann-kampen jeg har sett på år og dag. Med kun tre uker igjen til seriestart gir det grunn til bekymring.

0-3 mot Fredrikstad betyr ikke mye så lenge poeng ikke deles ut før 20. mars. Men det som Brann presterte på en bra gressbane under gode spilleforhold på La Manga, var rett og slett ille.

I LØPET AV 90 MINUTTERS spill skapte Brann én sjanse. Da Fredrik Haugen smelte til fra tyve meter og Fredrikstad-keeper Lasse Staw måtte slå ballen til corner, var det eneste gangen Brann hadde et skudd på mål. Fredrikstad var nærmere 4-0 enn Brann var redusering.

KRISE? Det er et for sterkt ord, men fleipen om Adeccoligaen i 2012 satt løst blant fotballfolket etter kampen. For det Brann presterte var ikke bra. Håkon Opdal var rusten i feltarbeidet, forsvaret var på etterskudd ved en rekke anledninger, og på midtbanen klarte ingen å ta ned ballen og få i gang noe spill. På topp jobbet Kim Ojo knallhardt, men ble for alene og kom ikke til en eneste avslutning. Når Christian Kalvenes og Bjørnar Holmvik i tillegg brukte deler av kampen til å kjefte på hverandre, så oppsummerer det en svart fotballdag for de i anledningen svartkledde fra Bergen.

INGEN AV PRØVESPILLERNE imponerte, selv om det var mulig å se at noen har et visst potensial. Ikke minst lettbente Suleymane Cisse viste i glimt mye bra. Så kan en undre seg over at Brann ikke har kartlagt spillermarkedet bedre før Erik Huseklepp ble solgt til Bari. For det var et salg som har vært ventet i lang tid. Nå har Brann hastverk med å komplettere stallen, en situasjon som er ugunstig så tett opp mot seriekampene.

UTEN ERIK HUSEKLEPP var Brann tannløse fremover på banen. Bentley er hentet inn som erstatter, og det gjenstår å se om den tidligere Odd-spilleren kan fylle tomrommet etter Huseklepp. Det skal noe til, men skal Brann ha håp om en hederlig tabellplassering, er de avhengig av at både Bentley og mange andre spiller opp mot sitt aller beste.

DET LAGET RUNE SKARSFJORD sendte på banen i går, var neppe noe i nærheten av startelleveren mot Rosenborg om tre uker. I går var verken Birkir Sævarsson, Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen, Yaw Ihle Amankwah eller Diego Guastavino med fra start. Det tror jeg de er når alvoret starter.

PIOTR LECIEJEWSKI satt på benken, men starter sannsynligvis i tirsdagens kamp mot Sarpsborg. Polakken har alle muligheter til å sikre seg keeperplassen, for Håkon Opdal spilte alt annet enn overbevisende i går. Spesielt feltarbeidet var under enhver kritikk. Bjarte Haugsdal lyktes ikke som høyreback der han hadde store problemer med å stagge bergenseren Alex Valencia.

RUNE SKARSFJORD VAR RASK med å samle de mest sentrale spillerne etter kampen i det som lignet et lite krisemøte. Signalet var at usikkerheten ikke måtte spre seg i gruppen som følge av den svake innsatsen og det klare tapet. Jeg tror at Brann-treneren selv bør satse på å spille inn serielaget i de tre kampene som gjenstår før møtet med Rosenborg.

JEG HAR FORSTÅELSE for at Brann med en så liten spillergruppe som nå, må være forsiktig med ikke å belaste spillerne for mye. Men jeg tror han gjør lurt i å ta raske avgjørelser med tanke på eventuelt å hente inn nye spillere. Med kun dager igjen til seriestart er det ikke tid for eksperimentering.

I STEDET BØR STIKKORDET være drilling av formasjoner med spillere som sannsynligvis kommer til å dra mesteparten av lasset. For valgene er ikke mange. Men desto enklere. For det å tape kamper mot motstandere en bør forvente å være på høyde med, gjør ikke godt for noen i Brann om dagen. Når prestasjonen i tillegg ikke er i nærheten av det en bør forvente, er det én ting å gjøre. Spille inn et lag, jobbe med den defensive tryggheten og ta små steg i riktig retning.

FOR DEN SOM TROR at det meste ordner seg når alvoret starter, er på tynn is. En slik kamp som den Brann leverte i går, kan i verste fall gi panikk i rekkene. Derfor tror jeg Rune Skarsfjord og hans trenerteam bør finne frem til det som ligner serielaget når Brann møter Sarpsborg tirsdag.

Se hva Tore Strand mener om Bentley-kjøpet:

Bentley til Brann