LA MANGA (BT): Opdal har vært Branns kaptein de to siste årene, etter at Steinar Nilsen plukket ham ut som Branns skipper før 2009-sesongen. Den gangen var det Eirik Bakke som fikk den sure beskjeden om at han ikke lenger var Branns spillersjef.

Nå har Opdal fått en lignende melding fra Rune Skarsfjord.

— Slik jeg forstår det, ønsker Rune en sjef ute på banen, ikke i mål. Han har fortalt meg at han foretrekker en løsning med en utespiller som kaptein. Det er selvsagt opp til Rune, sier Opdal.

— Kjøper du argumentasjonen?

— Jada, det har jeg ikke problemer med, hevder Opdal.

Vil ikke ha kapteinskeeper

Oddingen kan i år miste mer enn kapteinsbindet. Polske Piotr Leciejewski er hentet inn for å konkurrere med den tidligere landslagskeeperen om plassen som førstekeeper. Ingen i Brann vil uttale seg om hvem som ligger best an i kampen om å få stå, men at den spretne polakken er en langt mer reell utfordrer enn det Kenneth Udjus har vært, er det ingen tvil om.

Opdal står dagens kamp mot Fredrikstad, men står trolig over neste dyst mot Sarpsborg 08. Rune Skarsfjord bekrefter at Opdal ikke lenger er Branns klubbkaptein.

— Keeperen skal ikke være kaptein. Kapteinen skal ha tilgang til meg på benken, for å overbringe meldinger til de andre spillerne. Kapteinen skal også være tilgjengelig for de andre spillerne underveis i kampen. Det kan ikke en keeper være, i like stor grad som en utespiller.

— Har du bestemt deg for hvem som blir Branns nye kaptein?

— Nei. Jeg har ikke tenkt så veldig mye på det, heller. Men dere i media er så opptatt av det at jeg snart må bestemme meg, ler Brann-treneren.

Verdens beste landslag har Iker Casillas som kaptein. Spanieren er også kaptein på Real Madrid. Flere andre storlag har opp i gjennom tidene hatt keepere som kaptein, men Skarsfjord vil ha en utespiller.

— Keeperen er uansett sjef bakerst og Opdal kommer til å dirigere forsvaret akkurat slik han pleier, selv om han ikke er kaptein, mener Skarsfjord.

- Flere som kan gjøre jobben

Skarsfjord innrømmer imidlertid at Branns kaptein trolig blir en av spillerne som sitter i klubbens spillerutvalg.

Her finner man Christian Kalvenes, Lars Grorud, Erik Mjelde, Håkon Opdal og Hassan El Fakiri. Av disse er Opdal nå vraket, mens Grorud er helt fersk i gruppen og dessuten skadd.

Opdal mener det er flere ledertyper i laget som kan gå inn og erstatte ham som kaptein.

— Det er det. Erik Mjelde har vært kaptein i Sandefjord. Lars Grorud har vært det i Sogndal. Vi har mange nye spillere i gruppen, og det bruker alltid å ta litt tid før noen står frem, men jeg er sikker på at det finnes flere som kan utføre den jobben, sier Opdal.

En av dem som i år har stått ordentlig frem som en leder, er jamaicanske Rodolph Austin. Han får neppe bære bindet.

— Han er sjef uansett. Derfor er det kanskje like greit at en annen blir kaptein, mener Skarsfjord.

HVA MENER DU? Gi din stemme og skriv et innlegg i feltet under.