LA MANGA (BT): Med Håkon Opdal ute av dansen, blir kapteinen en annen erfaren nordmann. BT har vurdert de tre kandidatene opp mot hverandre.

ERIK MJELDE:

På plussiden: Mjelde er kanskje den som ønsker kapteinsbindet aller mest. Er en vinnerskalle som har gjort jobben tidligere for Sandefjord og som ville fått gåsehud av å bidra på samme måte for Brann. Er fra Bergen, vet hva Brann handler om og er aldri redd for å si fra hva han mener. Går aldri i garderoben uten dritt på drakten.

På minussiden: Er fint i stand til å gå sur. Ikke den aller største pondusen internt i spillergruppen. Det aller største minuset er kanskje at han ikke er spesielt trygg på en plass i førsteelleveren, presses fra alle kanter.

KANDIDAT: Erik Mjelde. Foto: Digitalsport

CHRISTIAN KALVENES:

På plussiden: En av klubbens mest oppofrende menn. Leverer alltid alt han har på trening, og knekker ikke når det stormer. Ekte bergenser som ville blitt henrykt over å få jobben. Har en naturlig autoritet i kraft av sin alder og erfaring. Intelligent mann.

På minussiden: Kan heller ikke være trygg på en plass på laget. Gjorde enkelte leie blemmer i fjor, og er i utgangspunktet bare i Brann ut denne sesongen.

KANDIDAT: Christian Kalvenes. Foto: Bjørn Erik Larsen

HASSAN EL FAKIRI:

På plussiden: Har opplevd mer enn noen annen i gruppen, blant annet semifinalespill i Mesterligaen. Eldstemann i gruppen, og går foran med et superb eksempel i treningsarbeidet. Har lang kontrakt og er en mann de andre spillerne utvilsomt har stor respekt for.

På minussiden: En lavmælt type som ikke er den som kauker mest og høyest på banen. Er i ferd med å bli en voksen mann, og er heller ikke selvskreven i førsteelleveren. Har begrenset erfaring som kaptein fra tidligere.

KANDIDAT: Hassan El Fakiri. Foto: Digitalsport

HVA MENER DU? Gi din stemme og skriv et innlegg i feltet under.