-------------------------------------------Fra: Martin Eilertsen[SMTP:MART84@ONLINE.NO]Sendt: 24. februar 2011 21:08:10Til: BTbildeEmne: Årsmøte Brann 2011,Automatisk regelbasert videresendingÅrsmøte Brann 2011, Foto: Martin Eilertsen
-------------------------------------------Fra: Martin Eilertsen[SMTP:MART84@ONLINE.NO]Sendt: 24. februar 2011 21:08:10Til: BTbildeEmne: Årsmøte Brann 2011,Automatisk regelbasert videresendingÅrsmøte Brann 2011, Foto: Martin Eilertsen

Flatbergs kandidater, Åshild Samnøy og Erik Dahl, fikk plasser som styremedlemmer. Flatberg fikk også en plass i Branns kontrollkomité.

Flatberg er et kjent navn i Branns supportermiljø og har vært forkjemper for å få Samnøy og Dahl inn i styret. Nå får han også en fremtredende plass i Branns organisasjon.

– Vi begynte å planlegge dette mot slutten av sesongen i fjor, et halvt år kan du si , forklarer Flatberg.

Ikke problematisk

Flatberg tok dermed innersvingen på valgkomiteen som innstilte Bjørg Hatlem og Bjørn Kåre Viken som nye styremedlemmer. De nådde ikke opp i avstemningen.

– Vi trengte andre ører inn i styret. Folk som kan lytte til supporterne og som driver med ungdomsfotballen, forklarer Flatberg.

– Vil dere ha flere fra dette miljøet inn i styret neste år?

– Nå synes jeg miksen er bra, svarer han.

Åshild Samnøy er redaktør for supporterbladet Den 12. Mann og er utdannet lektor.

– Jeg har aldri sett for meg meg selv i Branns styre. Jeg ante ikke hvordan dette ville gå, sier Samnøy, som nå må gi seg som redaktør i magasinet.

Erik Dahl er byombud i Bergen kommune. BT vet at politiske bindinger er noe valgkomiteen har jobbet for å unngå i det nye styret. Han hevder jobben hans ikke vil bli problematisk sammen med Brann-vervet.

– Nei, jeg er ansatt av Bergen bystyre og er deres oppdragsgiver. Jeg er ikke tilknyttet noe politisk parti , hevder Dahl.

– Dette er noe jeg brenner for og gleder meg til å ta fatt på. Samtidig er jeg ydmyk, jeg stilte til valg mot gamle helter. Men vi ønsker bare Brann det beste, fortsetter Dahl.

– Ikke opptatt av menneskene

Styreleder Lars Moldestad verken smilte eller fortvilte da supporterinitiativene ble valgt som hans kompanjonger i styret.

– Jeg er ikke så opptatt av hvilke mennesker som blir valgt inn. Det er hva de bidrar med som er viktig.

– Betyr dette noe for retningen Brann-styret tar?

– Ingen kommentar.

Moldestad vet ikke om Samnøy og Dahl har den nødvendige kompetansen til å sitte i Brann-styret.

– Det gjenstår å se.

BRANN-SJEFENE: Roald Bruun-Hanssen og Lars Moldestad på årsmøtet. Torgeir Hauge, leder av valgkomiteen, takket av på årsmøtet i år. Det er kutyme at han gir seg etter fire års tjeneste. Han er ikke kritisk til at årsmøtet valgte å vrake Bjørg Hatlem og Bjørn Kåre Viken, som var valgkomiteens innstilling, til fordel for Samnøy og Dahl.

– Dette er en demokratisk prosess. De to personene er gode navn til styret, sier Hauge.

Ville hatt innspill

Han skulle likevel ha ønsket at supporternes ønsker var blitt spilt inn til valgkomiteen, i stedet for at de ble fremmet på årsmøtet som benkeforslag.

Valgkomiteen er blitt kritisert for å gå for smalt ut, og for at man ser blant næringslivstopper når nye styremedlemmer skal foreslås. Hatlem og Viken kommer i den kategorien.

– Vi har sett på kompetansen folk har, ikke hvilke miljøer de kommer fra. Det som skjedde på årsmøtet er et signal fra de miljøene (supportermiljøene) som ønsker sine inn i styret , sier Hauge.

Årsmøtet i Brann gikk ellers rolig for seg. Daglig leder Roald Bruun-Hanssen fikk orientere medlemmene om fjorårets regnskap og 2011-budsjettet uten særlig innvendinger og spørsmål.

Lars Moldestad fikk applaus og grønt lys som ny styreleder. Det samme fikk Knut Eliassen som nestleder.

I kontrollkomiteen ble Per Arne Flatberg valgt som medlem på bekostning av Knut Hagelien. Møtet var over litt før 22.00. ## Branns nye styre

Styreleder: Lars Moldestad (enstemmig valgt)

Nestleder: Knut Eliassen (enstemmig valgt)

Styremedlem: Mette Nora Sætre (83/93 stemmer)

Styremedlem: Åshild Samnøy (57/93 stemmer)

Styremedlem: Erik Dahl (51/93 stemmer)

Styremeldem: Terje Risa (49/93 stemmer)

Valgkomiteens forslag om å velge inn Bjørn Kåre Viken og Bjørg Hatlem falt. Et benkeforslag om å velge inn Atle Bilsback falt også.

Vi fulgte årsmøtet: