Jubelen sto i taket da Fædrelandsvennen kunne melde at det blir en ny runde med Quart.

28. og 29. juni blir 25-års jubileumet til Quartfestivalen feiret på Odderøya. Bookingsjef Toffen Gunnufsen lover å booke band fra storhetstida til Quarten. Underworld, Leftfield, Basement Jaxx, Bob Hund og Mercury Rev er allerede bekreftet.

PS: Det pågår en navnestrid om retten til bruken av varemerket Quart. Patentstyret avgjør saken i løpet av våren 2016. Planleggingen av festivalen ser ikke ut til å påvirkes av dette.

Hva gleder du deg til i året som kommer? Diskutér i kommentarfeltet!

Palmesus og Skral

1. og 2. juli blir det ny runde med Palmesus på Bystranda. Allerede begynner festivalen å bli utsolgt. Martin Garrix, Axwell og Ingrosso, Robin Schultz og Matoma er bekreftet. Karpe Diem-konserten i regi av Palmesus 27. februar er allerede utsolgt.

Steve Aioki på Palmesus i 2015. I år utvides festivalen. Foto: Sondre Steen Holvik

Skral gjenoppstod i Grimstad i fjor, og det blir ny runde til sommeren. Så langt er Mark Ronson, Of Monsters and Men, Ane Brun, Astrid S, Sondre Justad og Band of Gold booket til Groos 14. og 15. juli.

22. januar kommer P3 Gull-vinner Lars Vaular og spiller på Kick Scene. «9. januar kommer Minor Majority , og 19. februar går Lissi på scenen på Kick.

9. april settes musikalen "The Sound of Music" opp i Kilden. Filmen med samme navn ble utgitt i 1965. Foto: 20th Century Fox

Sound of MusicPå Kilden blir «Sound of Music» satt opp 9. april. Av konserter kan vi glede oss til Sivert Høyem 20. februar, Melissa Horn 25. februar og Jan Garbarek 28. oktober. Det blir også en ny runde med Fargespill 30. april, og til høsten blir Ønskekonserten arrangert for 3. gang. Dato vil bli annonsert. 18. mars kommer Are Kalvø til Kilden, og 1. april vender Hans Morten Hansen tilbake med sin populære forestilling «50 shades of Hansen».

I Fjæreheia setter Kastellet Kultursenteropp «Nasareeren». Over 10.000 så forestillingen i 2000. Sommeren 2016 vender Espen Grjotheim tilbake som Jesus.

Pyromanen-premiere

På filmfronten blir premieren på «Pyromanen» en stor happening i sør. Filmen som er basert på Gaute Heivolls bok «Før jeg brenner ned» ble spilt inn våren 2015. Den eksakte premieredatoen er ikke satt, men det blir etter planen i oktober. Agnes Kittelsen og Henrik Rafaelsen spiller begge i filmen.

Oktober 2016 er det premiere på "Pyromanen", filmatiseringen av Gaute Heivolls roman "Før jeg brenner ned". Foto: Kjartan Bjelland

Til våren blir det premiere på sesong 3 av «Neste sommer» på TV Norge, med blant andre Janne Formoe i en av hovedrollene. Til høsten blir det en ny sesong av «Frikjent» på Tv 2 med blant andre Henrik Rafaelsen og Tobias Santelmann.

I 2015 gav Karl Ove Knausgård ut to bind i sin nye serie, "Om høsten" og "Om vinteren". I 2016 kommer "Om våren" og "Om sommeren". Foto: Roald Berit, OLE LILLESVANGSTU

Ny Knausgård-bok Karl Ove Knausgård har allerede gitt ut to bøker i sin nye serie. «Om høsten» og «Om vinteren» kom ut i år. Neste år kommer «Om våren» og «Om sommeren. Bøkene består av en rekke brev og essays. Forlaget beskriver serien som en personlig encyklopedi om den nære virkeligheten, skrevet av en far til et barn som snart skal bli født.»

Sørlandets kunstmuseum blir det en stor soloutstilling med Sidsel Hanum i mars. I tillegg blir det vist helt nye verk av kunstneren Anawana Haloba.

Kristiansand Kunsthall åpner en ny utstilling med Leonard Rickhard og Sveinung Rudjord Unneland i mars. Til sommeren åpner» Game of Life III. Juliusvariasjonene», kuratert av Jan Freuchen og Sigurd Tenningen.