Kai Robin Havnaa om «Råskap »:

— Å gå til topps i denne konkurransen var stort for meg, siden jeg har stor respekt for de andre utøverne som er i verdensklasse i sine idretter, sier Kai Robin Havnaa om Råskap

Proffbokseren fra Arendal stakk av med seieren i «Råskap» etter å ha slått ut elleve kjente idrettsutøvere gjennom flere tungt styrke- og utholdenhetskonkurranser. Han sitter igjen med mye lærdom.

— Under denne tiden lærte jeg mye om hvordan utøvere i andre idretter trener, i tillegg til hvordan en tv-produksjon fungerer. En veldig positiv opplevelse på alle måter.

Sara Stålesen fra Kristiansand deltok på årets runde med Paradise Hotel i Mexico. Foto: Vegard Nekstad

Sara Stålesen om «Paradise Hotel»:Kristiansand-jenta var en av favorittdeltakerne til programleder Triana Iglesias, men det reddet henne ikke fra å ryke ut når hun ble vraket i seremonien i mai.

— Jeg ser tilbake på hele opplevelsen som fantastisk. Det var rett og slett kjempegøy å være med på dette konseptet.

- Selv om det var mye drama på hotellet?

— Jeg kunne godt gått gjennom alt 10 ganger til, det var verdt det, oppsummerer Stålesen.

Venndølen Yngvar Udø var en publikumsfavoritt under årets sesong av 71 Grader Nord, men røk ut i episode åtte. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

Yngvar Udø om «71 grader nord»:— Hele opplevelsen rundt «71 grader nord» var kun gøy. Jeg tok alt som det kom, og endte med å ryke ut i episode 8 av 15, rett før de tyngste prøvelsene inntraff, forteller politimannen fra Vennesla.

- Hva var mest utfordrende med serien?

— Det var ikke de fysiske utfordringene, men å komme inn i gjengen. Jeg var jo den eldste deltakeren og jeg lærte at det var viktig å være en del av fellesskapet, mimrer 46-åringen om tiden.

Kristiansandsjenta Habiba Stray røk ut etter en uke i årets sesong av Farmen. Foto: Alex Iversen

Habiba Stray om «Farmen»:21 år gamle Habiba Stray forlot «Farmen» i sinne etter én uke. En distré feil i en sleggekonkurranse i første ukes tvekamp gjorde at kristiansandsjenta måtte pakke bagasjen tidlig.

— Jeg var egentlig sliten og lei når jeg røk ut, og ville egentlig hjem der og da. Så det var like greit.

- Hvordan ser du tilbake på hele opplevelsen?

— Nå i ettertid synes jeg også at det var spennende og lærerikt. Jeg lærte meg å sette pris på enkle ting i hverdagen, etter at vi levde så primitivt på gården.

Den tidligere proffsyklisten Dag Otto Lauritzen var programleder for Dropped. Her med deltager og tidligere håndballspiller Kjersti Grini, som fikk testet fysikken under innspillingen. Foto: Tv2

Dag Otto Lauritzen om «Dropped»:— «Dropped» var et eventyr for meg, et utrolig spennende konsept. Dette var jo ekte reality-tv, hvor kjendisdeltakerne virkelig sultet og fikk testet fysikken sin, sier den tidligere proffsyklisten fra Grimstad.

10 personer døde i en helikopterulykke i Argentina i den franske versjonen av reality-serien i mars, en hendelse som gjorde at konseptet fikk negativ presseomtale på verdensbasis.

— Det var utrolig uheldig og trist det som skjedde i den franske versjonen, noe som hadde en negativ effekt på hele konseptet. Foreløpig ser det ikke ut som det blir en ny sesong i Norge, men man vet aldri, forteller 59-åringen.

Kristiansand-jenta Nina Ugland, som går under artisternavnet NINV, deltok på årets runde med The Voice, som ble sendt i vår på Tv2. Foto: Kristian Hole

Nina Ugland om «The Voice»:Den 18-år-gamle Kristiansand-artisten fikk skryt av The Voice-mentor Yosef Wolde-Mariams fra gruppa Madcon, men rapperen valgte å sende Marianne Engebretsen fra Stavanger videre i semifinalen, fremfor Ugland. Likevel har sørlendingen kun positive minner:

— Det var en fantastisk tid når jeg ser tilbake på den. Jeg fikk synge foran tusenvis av mennesker og jeg lærte mye om meg selv.

Hva lærte du?

— Å prestere under press på scenen. Det skjedde ting rundt meg hele tiden, og jeg måtte lære meg å fokusere. Denne lærdommen tar jeg med meg videre som artist.