— Vi har så langt vært heldige og kunne velge fra øverste hylle blant tidligere Quart-artister, og både Mercury Rev og Bob Hund har stått høyt på ønskelisten vår. Begge var, på hver sin måte, med å definere tidsånden under Quartens storhetstid, med glitrende album og store konsertopplevelser, sier Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig for Quartfestivalens 25 års-jubileum i en pressemelding.

Mercury Rev spiller tirsdag 28. juni i Bendiksbukta. Bob Hund spiller samme sted onsdag 29 juni. Fra før står Underworld, Leftfield og Basement Jaxx på plakaten.

Navnestrid

ble det kjent at Facebook-siden til Quart25 har blitt stengt. Det er en konflikt mellom Brønnøysundregistrerte Quartfestivalen AS med Morten Johansen som leder, og Trond Aage Nyhus som formelt eier varmerket Quart.

Nyhus reagerte torsdag på å bli fremstilt som "festbrems", og skrev følgende til Fædrelandsvennen: "På grunn av deres utrolige respektløse opptreden og avvisning av enhver dialog, må jeg nå dessverre bruke de nødvendige, juridiske virkemidler for å ivareta rettighetene".

Jubileum

Tidligere i høst kunne Toffen Gunnufsen annonsere at det blir Quart-jubileum 28. og 29. juni, og festivalen skulle hete Quart25. I går kunne Morten Johansen meddele at de fremover vil bruke navnet Quartfestivalen i alle sammenhenger.

"Planleggingen av neste sommers jubileumsfest fortsetter med uforminsket styrke", meldte Johansen i samme pressemelding.

Quartfestivalen AS har søkt Patentstyret om rett til varemerket Quartfestivalen. Saken har en behandlingstid på tre måneder.

Leftfield og Underworld er allerede annonsert til jubileumsfestivalen neste sommer.

5 millioner til booking

Gunnufsen har vært tidlig ute med å gjøre publikum oppmerksomme på at noen av de største navnene er utenfore rekkevidde i 2016. — Det er klart at folk har en forventing til at vi skal booke Coldplay eller Foo Fighters, men hver av dem skal ha tre ganger så mye som de vi har i det totale bookingbudsjettet, har han sagt.

Quart25 har et budsjett på 8-10 millioner kroner, hvorav fem millioner til booking. Under Quart25 blir det 8-10 band per kveld, pluss klubbkonsept om natta. To av bandene hver kveld blir på størrelse med Underworld, informerer Gunnufsen.

Artister fra 90-tallet

Han har tidligere uttalt at det mest sannsynlig blir artister som spilte på Quart-festivalen på 90-tallet som blir booket til jubileet.

Her er lista over Quarts hovednavn i denne perioden.

1992: Spiritualized, Bel Canto, Pogo Pops, Black Press.

1993: Mental Overdrive, Anne Grete Preus.

1994: Blur, deLillos, Elvis Costello, Underworld, The Orb.

1995: Weezer, Supergrass, Tricky, House of Pain, Urge Overkill, Paradise Lost, The Black Crowes.

1996: Foo Fighters, Pulp, Chemical Brothers, Nick Cave, Coolio, Slayer, Massive Attack, Motorpsycho, Gartnerlosjen, Ministry.

1997: Rage Against The Machine, Suede, Aphex Twin, Daft Punk, Faithless, Fatboy Slim, Charlatans.

1998: Iggy Pop, Beastie Boys, Teenage Fanclub, Tori Amos, Björk, Portishead, Bertine Zetlitz.

1999: Blur, Fatboy Slim, bob hund, Massive Attack, Garbage, Mercury Rev, The Cardigans, Marilyn Manson, Happy Mondays.