– Det er nesten vanskelig å unngå Leftfield når vi allerede har Underworld på programmet. De to gruppene har fulgt hverandre historisk, og de lager enormt med liv på hver sin måte. Leftfield er dessuten et av de beste elektroniske live-bandene jeg har sett. Både i Teltet i 96 og i Bendiktsbukta etter D’angelo i år 2000 feide de all motstand av banen, sier bookingansvarlig i Quart25, Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

28. og 29. juni arrangeres Quart25 for å markere at det er 25 år siden Quartfestivalen oppstod.

— Definerte britisk klubbmusikk

Forrige uke ble det kjent at Underworld headliner festivalen onsdag. Leftfield deler scenen med dem samme kveld.

— Den engelske trioen var sammen med blant andre Underworld viktige i å definerere britisk klubbmusikk på 90-tallet, og har blitt kalt de mest innflytelsesrike produsentene fra hjemlandet dette tiåret. Leftfield spilte på Quartfestivalen i 1996 og i år 2000, skriver Quart25 i en pressemelding.

Leftfield bekrefter også konserten på Twitter:

Leftfield er et britisk elektronikaband som ble dannet 1989 i London. Gruppa består nå av Neil Barnes, Adam Wren og Sebastian Beresford. De er kjente for låter som Phat Planet og Release the Pressure . De gav i år ut albumet Alternative Light Source.

5 millioner til booking

Gunnufsen har vært tidlig ute med å gjøre publikum oppmerksomme på at noen av de største navnene er utenfore rekkevidde i 2016. — Det er klart at folk har en forventing til at vi skal booke Coldplay eller Foo Fighters, men hver av dem skal ha tre ganger så mye som de vi har i det totale bookingbudsjettet, har han sagt.

Quart25 har et budsjett på 8-10 millioner kroner, hvorav fem millioner til booking. Under Quart25 blir det 8-10 band per kveld, pluss klubbkonsept om natta. To av bandene hver kveld blir på størrelse med Underworld, informerer Gunnufsen.

Artister fra 90-tallet

Han har tidligere uttalt at det mest sannsynlig blir artister som spilte på Quart-festivalen på 90-tallet som blir booket til jubileet.

Her er lista over Quarts hovednavn i denne perioden.

1992: Spiritualized, Bel Canto, Pogo Pops, Black Press.

1993: Mental Overdrive, Anne Grete Preus.

1994: Blur, deLillos, Elvis Costello, Underworld, The Orb.

1995: Weezer, Supergrass, Tricky, House of Pain, Urge Overkill, Paradise Lost, The Black Crowes.

1996: Foo Fighters, Pulp, Chemical Brothers, Nick Cave, Coolio, Slayer, Massive Attack, Motorpsycho, Gartnerlosjen, Ministry.

1997: Rage Against The Machine, Suede, Aphex Twin, Daft Punk, Faithless, Fatboy Slim, Charlatans.

1998: Iggy Pop, Beastie Boys, Teenage Fanclub, Tori Amos, Björk, Portishead, Bertine Zetlitz.

1999: Blur, Fatboy Slim, bob hund, Massive Attack, Garbage, Mercury Rev, The Cardigans, Marilyn Manson, Happy Mondays.