— Det begynner allerede å fylles opp på hotellene den uka. Før reiste seksten-attenåringer i grupper til Quartfestivalen, og nå kommer førtiåringene tilbake for å være med på Quart25, sa Toffen Gunnufsen til Kristiansand næringsforenings fredagslunsj.

Hit var han invitert for å fortelle om sine planer for neste sommers jubileumsfest. Der skal det markeres at det er 25 år siden Quadradurmusivalen. Dette var forløperen og den egentlige oppstarten til det som senere ble til Quartfestivalen.

Et drøyt tyvetalls menn fra byens næringsliv hadde møtt opp for å høre på Gunnufsen, og tilbakemeldingene var entusiastiske og positive.

— Får vi snart en headliner, spurte leder Anita Dietrichson.

— Kommer Rage Against the Machine, var det en annen som spurte.

Hoteller fylles

Quart25 går av stabelen 28. og 29. juni. Dette er tirsdag og onsdag i samme uke som Palmesus. Sistnevnte festival arrangeres fra fredag 1. og lørdag 2. juli. Fædrelandsvennen har ringt tre av byens største hoteller for å spørre hvordan det ligger an med belegget i uke 26 neste sommer.

— Ja, det begynner å fylles godt opp den uka. Vi har bedre belegg da enn både i uka før og etter, forteller direktør Eindride Lauritzen hos Clarion Hotel Ernst. Der i gården er det ennå rom igjen til tirsdag 28. juni, mens det er fullt fra onsdag 29. og ut resten av uka.

Ennå plass

Også hos Radisson Blu Caledonien merkes pågangen.

— Vi merker ekstra stor pågang for hele uka, og fram til og med helga er det helt fullt, sier direktør Frode Jansson.

Hos Hotel Norge er det derimot ennå god plass for Quart25-gjester, mens Palmesus-helga også der er fullbooket. Det opplyser resepsjonssjef Ina Rismyhr.

Hotellbelegg var bare en liten del av Gunnufsens tjue minutter lange innlegg hos Næringsforeningen. Halvparten var anekdoter og historie, og forsamlingen humret godt flere ganger.

Ikke bekymret for navn

— Vi har invitert Toffen hit for å være litt proaktive. Tidligere var det jo ikke alltid at næringslivet i byen støttet så godt opp om Quartfestivalen, sa leder Anita Dietrichson da hun innledet seansen. Hun spurte også Gunnufsen om han ikke var bekymret for konflikten om Quart-merkenavnet som ennå pågår mot rettighetshaver Trond Åge Nyhus.

— Det der er juridiske spissfindigheter som vi nok skal finne ut av, forsikret Gunnufsen.

Da han først offentliggjorde planene for tre ukers tid siden lovet han å snart fortelle mer om hvem som opptrer. Men ennå har arrangørene ikke offentliggjort noen navn.

— Vi har tre-fire navn bekreftet. Men det trekker ut å få endelig bekreftelse på det største etter at vi sendte kontrakten tilbake med noen overstrykninger. Det gjaldt et flygel de ville ha på scenen og noen andre greier vi ikke kunne gå med på, sier Gunnufsen til Fædrelandsvennen etter møtet.