Onsdag ble det klart at Claus Lundekvam er blitt sagt opp som hovedtrener for IL Bønes. For noen uker siden ble han også sagt opp som sportslig leder i samme klubb. Dermed har ikke Lundekvam noe engasjement i Bønes lenger.

— Jeg er blitt oppsagt både som sportslig leder og som trener. Jeg klarer meg, men dette er krise for spillerne. Klubben har ikke gitt meg noen begrunnelse, sier Lundekvam.

Det var studentavisen Bymagsom først meldte om saken torsdag. Styreleder i Bønes, Christian Kanzler, sier oppsigelsen først og fremst er en personalsak.

— Jeg regner med at vi får en jurist på nakken etter dette, men for meg er saken en personalsak, sier Kanzler.

Skittentøyvask i media

Lundekvam hadde en todelt konsulentavtale med Bønes. En som sportslig leder som gikk ut ved nyttår. Den ble ikke fornyet. Denne sto ifølge Lundekvam for 65-70 prosent av inntekten hans fra klubben. I tillegg hadde han en avtale som hovedtrener som ikke hadde noen tidsbegrensning. Denne ble sagt opp onsdag, men har oppsigelsestid på tre måneder.

Lundekvam mener styret med Christian Kanzler i spissen mangler kompetanse til å drive Bønes.

— Vi er blitt motarbeidet av hovedstyret. Kanzler er problemet. Hvorfor han har et problem etter det jeg har fått til med engasjement, opprykk og sponsorpenger, er for meg utrolig, sier Lundekvam. Han fortsetter med å si at han tror styret er redde for at fotballgruppen skal bli for store i klubben, etter tre opprykk på tre år.

— Hvis Lundekvam ønsker å komme med mange kommentarer om idrettslaget, får det stå for hans regning. Jeg ønsker ikke å bidra til en skittentøyvask i media, sier Kanzler.

— Hvordan reagerer du på at Lundekvam peker på deg som hovedproblemet?

— Det er normalt at man peker på den som sitter på toppen når det ikke går ens vei. Det er to styrer inne i bildet som har fattet en beslutning. Jeg er bare lederen som har effektuert beslutningen, sier Kanzler.

Norge opplever eventyrlig suksess:

— Ikke mulig å komme tilbake

Lundekvam mener oppsigelsen av ham er utrolig, sett i lys av det han selv mener å ha bidratt til i Bønes IL.

— Jeg har fått Bønes opp tre divisjoner på tre år. Vi har skapt en kollektiv tenking i klubben og en rød tråd fra seniorlag til guttelag, for at hospitering skal fungere, blant mye annet. At det nå skal knuses på grunn av noen individer på styrenivå som ikke har peiling, kan jeg nesten ikke tillate, sier Lundekvam.

Kanzler sier Bønes ikke har noe å utsette på det fotballmessige Lundekvam har levert, men understreker at oppsigelsen har sin årsak i det han karakteriserer som en personalsak.

Lundekvam ønsker å ta opp sin sak på årsmøtet i Bønes i vår. Han har ikke gitt opp å fortsette i klubben. Kanzler, derimot, svarer avkreftende på om det er aktuelt for Lundekvam å fortsette i Bønes.

— Nei, det er ikke mulig, sier Kanzler.

I fjor ga Lundekvam ut boken "En kamp til" der han beskrev seg selv som alkoholiker, narkoman og sexavhengig.

Ferdig i TV 2

Samtidig er det klart at Lundekvam også er ferdig som ekspert i TV 2. Lundekvam har som de fleste fotballinteresserte vet jobbet som Premier League-ekspert for TV 2. Han var sist på skjermen for TV 2 i april 2015. Han har ikke vært på skjermen denne sesongen.

— Jeg kan bekrefte at Claus ikke lenger har en avtale med TV 2. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2. Lundekvam bekrefter også at han ikke lenger er TV 2-ekspert.

— Jeg har ikke noen avtale med TV 2 om å komme tilbake dit nå. Om det blir noe mer der, vil tiden vise, sier Lundekvam.