— Det er veldig kult å være norsk nå, sa Kjetil Jansrud da fartskjørerne onsdag kveld møtte pressen i Kitzbühel. Totalt har Norge nå vunnet 12 av de 19 verdenscuprennene som har vært kjørt på herresiden.

— Konkurrentene vet ikke helt hva de skal si. De rister litt på hodet av oss, la Jansrud til.

- De spør ikke om dere har noen hemmeligheter?

— Vi har ingen hemmeligheter. Vi har en veldig god sesong. Om noen skal spionere, får de heller rette blikket mot østerrikerne. Jeg tror det er mer å hente der på testing og utvikling av utstyr, forklarte Vinstra-alpinisten.

Har de nye dresser?

— Det har vært en god del fokus på den norske dominansen. Folk lurer på hva som skjer. Her i Østerrike har det vært skrevet noe tull om at vi har så fenomenale, nye fartsdresser. Det er akkurat de samme dressene vi hadde i fjor, understreket Aksel Lund Svindal.

— Jeg innrømmer at det vi har gjort ser ganske vilt ut. Vi har hatt flyt, ingen tvil om det. Men dette er en utvikling som har gått over år. Jobben vi har gjort, og jobben skifabrikken (Head) har gjort. Det var ganske bra i forfjor, bedre i fjor og nå er det enda bedre, poengterte Lund Svindal.

Kanskje det aller mest iøynefallende ved hos de norske denne sesongen er starten. Hvordan de tar flere skøytetak enn de andre ut fra start før de går ned i hocke.

Nå kommer Reichelt

— Det er vel på tide at utlendingene i hvert fall skjønner den detaljen?

— Ja, men det gjorde Hannes Reichelt i Wengen. Han var like ivrig som meg i begynnelsen av løpet. Reichelt var ikke i form da sesongen startet, men nå kommer han, mente Aksel Lund Svindal.

Spørsmålet om starten fikk Kjetil Jansrud til å humre:

— Det bør jo være enkelt å se, og det letteste er jo å lære av andre, slo han fast.

Torsdag kjøres den siste treningsrunden i utfortraseen. Fredag er første konkurransedag med Super G/superkombinasjon. Lørdag kjøres utfor og søndag slalåm.

Vil du lese mer om alpingutta? Da anbefaler vi disse sakene:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: