Løseth endte på en litt skuffende 7.-plass i Flachau fredag kveld, men hun kjørte seg opp to plasser i andre omgang.

— Jeg vil si det var et helt ok resultat. Ikke optimal kjøring, men jeg føler meg veldig stabil om dagen. Nå gjelder det å begynne å trykke ordentlig på gassen igjen. Det har vært litt røffe forhold her, og det er helt klart noe som ikke er min sterkeste side. Nå ser jeg frem mot litt storslalåm på søndag, sier hun.

Slovakisk seier

Foran annen omgang hadde Løseth 0,89 sekunder opp til lederen Nastasia Noens fra Frankrike. Slovakiske Velez-Zuzulová var derimot ustoppelig i finalen og vant med 20 hundredeler foran svenske Frida Hansdotter. Petra Vlhova, også hun fra Slovakia, tok den siste pallplassen.

Løseth virket å kjøre litt mer bestemt i annen omgang, og hun kjørte seg inn til ledelse.

– Dette var bedre kjøring av Nina. Nå fikk hun mer trykk i det, men det var vanskeligere forhold å kjøre i nå også, sa NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken undervegs i andre omgang.

77 hundredeler

I mål var tiden 77 hundredeler svakere enn den Løseth fikk i første omgang. De fleste løperne foran henne etter første omgang hadde imidlertid en så god ledelse at den norske alpinisten kun avanserte to plasseringer. Hun var til slutt 1.57 sekunder bak vinneren.

I 1. omgang hadde Løseth startnummer 3, men hun klarte ikke utnytte forholdene til sin fordel, og tapte litt hele vegen ned.

Maren Skjøld hadde sin verdenscupdebut og på et sent startnummer under dårlige forhold endte hun på 51.-plass.

God start på 2016

Løseth fikk en solid start på det nye året med sin første verdenscupseier i Santa Caterina (Italia) i slalåm for elleve dager siden. Tidligere denne uke ble det en ny sterk 5. – plass Flachau i samme disiplinen. Hun har dermed fått tre topp 10-plasseringer i verdenscupen av tre starter så langt i 2016. Det lover godt for 26-åringen fra Ålesund.

Søndag er det storslalåm for kvinner i Flachau. Neste slalåmrenn i verdenscupen er ikke før om 15 dager i Maribor i Slovenia. Det skal det også kjøres storslalåm.

Søndag skal herrene kjøre slalåm, og der skal blant annet Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg i aksjon. Etter å ha endt på 10. – og 12. plass i Santa Caterina og Abdlboden, håper ålesundsgutten Foss Solevåg på en bedre plassering denne gangen.

– Jeg skal kjøre med sikkerhet, men skal slippe meg litt mer løs, uttalte han til Sunnmørsposten fredag.