Aksel Lund Svindal jublet etter bestetid i utfordelen av kombinasjonen. Foto: Ap

Kjetil Jansrud tok sin andre verdenscupseier for sesongen da han gikk til topps i superkombinasjonen i Wengen fredag, fire hundredeler foran Aksel Lund Svindal.

Det er Norges første seier i den sveitsiske alpinbakken Wengen siden 2003. – Jeg kan ikke si annet enn at denne seieren var overraskende, selv om vi er gode i utfor. Jeg kjørte i alle fall bra i slalåmrennet, særlig på toppen og i bunnen, selv om jeg hadde en stor feil like før mål, sa Jansrud til NTB.

– Jeg satset på å finne både selvtilliten og rytmen i dette rennet og lyktes med det, men det var deilig å komme til mål og se på tavla at jeg ledet. Det hadde jeg nesten ikke trodd etter den store feilen, forklarte Jansrud

Han lå på tredjeplass etter utfordelen. Da ledet Svindal, og det skilte 90 hundredeler mellom dem. Begge kjørte svært gode utforrenn, og det var bare franskmannen Adrien Theaux som klarte å splitte dem. Han endte på tredjeplass til slutt og var ikke mer enn 13 hundredeler bak Jansrud.

Ikke bare i alpint Norge herjer:

Lenge siden sist

I slalåmrennet satset Jansrud maksimalt. Han fikk klaff ut fra start, og selv om han gjorde en stor feil like før mål, holdt det til seier med svært liten margin.

– Det er lenge siden jeg har kjørt en så bra slalåmomgang som dette, men jeg kan jo kjøre denne disiplinen også, for jeg var jo best i de tekniske øvelsene for noen år siden, sa Vinstra-løperen.

– Nå skal jeg nyte dagen. Dette har vært en knalldag til nå. At jeg gikk til topps her er ren bonus, sa Kjetil Jansrud til NTB.

Svindal kjørte også bra på toppen av slalåmløypa, men tapte så å si hele forspranget til Jansrud i mellompartiet. Han hadde ikke mer enn 19 hundredeler å gå på til Jansrud da han startet på det avsluttende henget. Det holdt nesten, men Svindal var fire hundredeler for sent i mål.

– Kunne vært verre

– Nei, du har rett i at det ikke holdt helt til mål, men det var en annen nordmann som slo meg, så det kunne vært mye verre, sa Svindal til NTB etter rennet.

Han hadde en klar ledelse etter utfordelen, men måtte likevel nøye seg med annenplassen.

– Jeg skal ikke klage på dette. I slalåmomgangen hadde jeg en så stor ledelse at jeg forsøkte å kjøre jevnt og finne en god rytme, men jeg satset nok ikke nok og risikerte ikke det som var nødvendig, sa fartskongen

Det er kjørt to omganger i utfortraseen i Wengen, begge fra kombinasjonsstarten, og Svindal har vært best i begge, både i treningsomgangen torsdag.

– Utforkjøringen min var veldig bra i denne kombinasjonen. Det er godt med tanke på lørdagen. Da skal vi kjøre selve Lauberhorn-rennet her, og jeg må si at jeg håper vi får starte fra toppen. Jeg synes det ser bra ut, og håper på klaff i morgen også, sa han til NTB.

Aleksander Aamodt Kilde lå på sjuendeplass etter utfordelen, men var uheldig og hektet ut av kombinasjonen i den tredje porten i slalåm. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her. Hvor ski, fotball og en Arne Scheie-historie står på menyen: