For en start på VM i skiflyvning!

Kenneth Gangnes leder etter det første dag i Kulm. Den norske 26-åringen lå på andreplass etter første omgang, bak storfavoritten Peter Prevc som har virket utilnærmelig denne sesongen.

Men i den andre omgangen viste sloveneren seg fra en mer menneskelig side. Prevc hoppet utrolige 243 meter åpningsomgangen, men da han avsluttet skivflyvning-VMs første dag, sviktet han litt.

Sett denne?

Johann André Forfang hoppet godt i Kulm, og endte på fjerdeplass etter dag én. Foto: Reuters

Sloveneren landet på 213,5 meter. Gangnes hoppet på sin side 216 meter, og dermed vant han det første rennet – av til sammen to – i den individuelle konkurransen i skiflyvnings-VM.

– Skal prøve å nyte følelsen

Totningen Gangnes var sindigheten selv i intervjuet med NRK.

– Jeg gleder meg til i morgen. Forholdene i 2. omgang var dårligere, og etter at de gikk ned to avsatser ble dette mer enn fight for å komme seg nedover i bakken. Det kjennes greit ut å lede. Jeg skal prøve å nyte denne følelsen og ta den med meg inn i rennet i morgen, sa 26-åringen.

Men det var ikke bare Gangnes som imponerte av de norske. Johann André Forfang ligger på fjerdeplass etter første dag, 4,4 poeng bak ledende Gangnes. Verdensrekordholder Anders Fannemel endte på sjetteplass etter første dag i Kulm.

Lege bekrefter:

43-åring imponerte

Daniel-André Tande hadde 209 meter i første omgang, mens det bare ble 180,5 meter i 2. omgang. Tande var tydelig misfornøyd med at juryen ga liten fart i det andre hoppet. Hans 343,2 poeng gir 14.-plass før de to siste hoppene.

Veteranen Noriaki Kasai hoppet 240,5 og 215 meter og er på 5.-plass. Japaneren ble verdensmester i skiflyging i 1992, samme år som Prevc på 2.-plass ble født.

Tyskeren Stefan Freund er regjerende verdensmester. Han er på 7.-plass etter første dag.

Den individuelle konkurransen i årets VM i skiflyging fortsetter med omgang tre og fire lørdag. Søndag er det lagkonkurranse

Resultater, dag én i skiflyvnings-VM:

1. Kennet Gangnes — 419,4 poeng

2. Peter Prevc – 418,1 poeng

3. Stefan Kraft – 415,6 poeng

4. Johann André Forfang – 415 poeng

5. Noriaki Kasai – 409 poeng

6. Anders Fannemel – 397,6 poeng

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her. Der er lange svev i Kulm tema: