– Den nevrologiske undersøkelsen har påvist skader på nervebanen, og påført Müller lammelse, sier Franz-Josef Seibert, lege ved sykehuset i den østerrikske byen Graz, ifølge VG.

Müller kan per nå ikke bevege beina, men det er et lite håp om at østerrikeren kan gå igjen. Hopperen har førlighet både i overkroppen og beina.

23-åringen falt stygt da han hoppet i skiflyvningsbakken i Kulm i går. Han ble fraktet til universitetssykehuset i Graz, der det ble påvist at han hadde pådratt seg to brudd i ryggen.

– Utøveren har hele tiden vært ved bevissthet, og han husker hele hoppet. Det første han sa var at han ikke kunne føle beina sine. Ved universitetssykehuset i Graz er det fastslått at han har en alvorlig virvelskade med usikre konsekvenser, sa doktor Ulf Karner til Kleine Zeitung i går.

Müller brukte en ny type hoppsko under hoppet, og det var trolig skoen som sviktet. 23-åringen mistet hvert fall kontrollen på den ene skien og falt stygt.

Det er dessverre ikke første gang noe slikt skjer i hoppbakken. Aftenposten har tidligere skrevet om amerikaneren Nick Fairall. Han hoppet under Hoppuka i fjor, men i år var han tilskuer i rullestol.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Her diskuteres langrenn, kombinert, Martin Ødegaard, lange svev i svære bakker og du får også en Arne Scheie-historie.