Formsterke Kenneth Gangnes står i spissen for et sterkt norsk lag til VM i skiflyvning.

Gangnes får med seg Daniel-André Tande, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Joachim Hauer og Andreas Stjernen til mesterskapet i østerrikske Kulm kommende helg.

Norge kan stille med fire utøvere i den individuelle konkurransen, men samtlige seks hoppere får prøve seg i treningsomgangene torsdag. Med utgangspunkt i det som skjer der, tar landslagstrener Alexander Stöckl ut det endelige norske laget.

Fannemel mot formen

Kenneth Gangnes har vært Norges beste hopper den siste tiden. I den tysk-østerrikske hoppuka ble det fjerdeplass sammenlagt på hopperen fra Kolbukameratene, mens i storbakkerennet i Willingen søndag var han bare slått av slovenske Peter Prevc.

– Kenneth har blitt mer stabil og har selvtillit, fastslår landslagstrener Alexander Stöckl, som også gleder seg til å se hva verdensrekordholder Anders Fannemel kan få til i Kulm.

24-åringen fra Hornindal gjorde sitt livs skihopp da han landet på 251,5 meter i Vikersundbakken sist vinter, en verdensrekord som fortsatt står. Den siste tiden har Fannemel vist formstigning.

– Det er gledelig å se at han begynner å nærme seg god hopping igjen. Dette er bra timing med tanke på VM, sier Stöckl.

Flygeren Stjernen

Johann André Forfang er femtemann i verdenscupen sammenlagt så langt og gjør svært sjelden et dårlig hopp.

– Han er fortsatt den mest stabile utøveren i vårt lag, fastslår Stöckl, som også har tro på Andreas Stjernen. Trønderen får sjansen i VM som følge av sine flyferdigheter.

– Han er bedre jo større bakkene er, fastslår Stöckl.

Daniel André Tande vant sesongens første verdenscuprenn i Klingenthal, men har siden slitt med stabiliteten. Nå synes Kongsberg-hopperen å være på rett spor igjen.

– Han har jobbet veldig bra etter han mistet litt av formen tidlig i sesongen, fastslår Stöckl.

Lovende Hauger

Sistemann på laget, Joachim Hauer, har vist prov på sitt store talent i vinter. Det ga plass på VM-laget.

– Han er for god til å ikke gi han muligheten til å være med. Han har stort potensial, men er ikke helt på toppen ennå, sier Stöckl.

Det er kvalifisering i Østerrike torsdag, før VM innledes med individuelle renn fredag og lørdag. Den beste hopperen over to dager får VM-tittelen.

Søndag avsluttes mesterskapet med lagkonkurranse. (©NTB)