Så sent som dagen før NM-stafetten neste søndag avgjøres det om tre blad Northug kan jakte et historisk NM-gull sammen.

Even Northug kan også få plass på stafettlaget sammen med sine to storebrødre. Foto: Mariann Dybdahl

Både Petter (30), Tomas (25) og Even Northug (20) er påmeldt stafetten for Strindheim IL, som har jakter sitt tredje strake NM-gull på herrenes stafett i Tromsø, og stiller med to lag i Tromsø.I fjor vant Petter og Tomas Northug gull sammen med Lars Ove Aunli.

Norge opplever eventyrlig suksess:

Historisk

I fjor vant de tre søstrene Silje, Astrid og Kari Øyre Slind gull på stafetten for Oppdal IL. For ti år siden vant Hilde Gjermundshaug Pedersen NM-gull på stafett sammen med døtrene Eli og Ida for Nybygda IL.

Men på herresiden kan ikke iTromsø finne at tre brødre har tatt stafettgull tidligere i NM på skis historie, som strekker seg tilbake til 1909. Utsiktene for en historisk dag i Tromsø vil ikke prege uttaket til Strindheim IL.

— Vi kan ikke tenke på det. De tre beste må få sjansen til å ta et NM-gull, slår Ole Thonstad fast.

Formsterk yngstebror

I år banker Even Northug (20) hardere på døra for å gå for førstelaget, etter blant annet å ha vunnet Skandinavisk Cup-sprint i Östersund tidligere i januar.

-Det er mulig (med tre Northug-brødre sammen på stafett, journ. anm.). Men det trenger ikke å bli det. Vi har flere løpere som kjemper om de plassene. Spesielt Lars Ove Aunli, sier sportslig leder i Strindheim, Ole Thonstad.

— Even har tatt store steg i år, særlig på sprint. Men Lars Ove er egentlig foran Even per dags dato på distanse, fortsetter sportssjefen.

Petter, Even og Tomas Northug på treningstur ved Skistua i Trondheim. Foto: Richard Sagen

Han varsler at man vil vente kanskje helt frem til lørdag for å se hvilke Strindheim-løpere som viser best form under NM før stafettuttak. Det knytter seg også spenning rundt formen til Tomas Northug, som knapt har gått skirenn i år.— Vi vil se litt på formen de viser i Tromsø. Det blir til syvende og sist de tre som jeg føler er sterkest der og da, sier Ole Thonstad.

Mange leser denne: