Påmeldingslisten til NM på ski i Tromsø bekrefter atter en gang at Norges — og verdens - beste skiløpere vil være i aksjon i Tromsø i neste uke.

Torsdag i neste uke begynner fire dagers skifest på Storelva skistadion i Tromsø, og iTromsø har sett på hvilke distanser de største stjernene kommer til å gå.

Therese Johaug:

Dronningen av damelangrenn har vunnet NM-gull på åpningsdistansen 10 kilometer de siste to årene, men har allerede varslet at hun ikke stiller på 10 kilometer.

Påmeldingslisten bekrefter dette. Men Johaug stiller på sprint fredag og duathlon (7,5+7,5 kilometer klassisk og fristil) på lørdag. Johaugs klubb IL Nansen stiller ikke stafettlag, så sjansen til å se Johaug i aksjon i Tromsø blir fredag og lørdag.

Petter Northug:

Langrennskongen er påmeldt alle fire distanser, men trener Stig Rune Kveen har allerede varslet at Petter Northug vil stå over minst én distanse i NM.

Northug går høyst sannsynlig stafett på søndag. Det kan bli sammen med lillebrødrene Tomas og Even, men Strindheim stiller to lag.

— Det er veldig mange viktige verdenscuprenn i februar som Petter ønsker å gå fort i. Vi skal ikke se bort fra at han står over én distanse. Men at han kommer til å gå individuelle øvelser og stafett er ganske sikkert, sa Kveen til iTromsø i desember.

Kongen av Tour de Ski, Martin Johnsrud Sundby, går 15 kilometeren og sprinten i NM. Foto: Kim Nygård

Martin Johnsrud Sundby:Skal du se Tour de Ski-vinneren og verdenscupens suverene leder, må du ikke vente til helga. For Sundby er kun påmeldt til 15 kilometer på torsdag og sprint fredag.

Så er NM slutt for Sundby, står over 30 kilometer duathlon og stafetten — hvor han kunne stilt for et svært slagkraftig Røa IL sammen med Andrew Musgrave.

Ingvild Flugstad Østberg:

Tour de Ski-sensasjonen (andreplass) står over åpningsdistansen i mamma Marthe Flugstads gamle hjemby.

25-åringen går sprint og duathlon, men går ikke stafett for Gjøvik, som ikke stiller lag.

Heidi Weng:

Er påmeldt til alle de individuelle distansene, og er en klar gullkandidat på åpningsdistansen i fraværet av Johaug og Flugstad Østberg.

Stiller ikke på stafetten, hvor hun var med å ta NM-bronse for BUL tilbake i 2012. Finn-Hågen Krogh:

Nord-Norges desiderte langrennsener er påmeldt alle de tre individuelle distansene, men går ikke stafett. Så gjenstår det å se om Krogh, som er på andreplass i verdenscupen, stiller til start i samtlige renn.