STORELVA: I går gjennomførte 21-åringen en lett søkt etter en periode med minimalt med trening. For etter Skandinavisk Cup-helga i Östersund for halvannen uke siden har skitalentet vært slått ut med sykdom.

– Det kunne vært bedre, selv om det går litt bedre nå. Jeg har ligget en uke på sofaen og vært skikkelig forkjølet, forteller Silje Theodorsen til i Tromsø.

– Sliten etter 20 meter

I fjor knallet hun til med to topp-10-plasseringer under NM, del 1, på Røros, på 10 kilometer og sprint. Nå er ambisjonsnivået et helt annet for rekruttlandslagsløperen.

– Her om dagen ble jeg sliten av å gå 20 meter opp i løypa. Da tenkte jeg ikke mye på gode plasseringer i NM. For min del vil det være en seier å stille til start nå, sier Theodorsen.

– Jeg har stort sett vært heldig og holdt meg frisk. Jeg er usikker på hvordan jeg skal angripe det, og unngå at jeg får et tilbakefall, erkjenner hun.

Samler overskudd

Rekruttlandslagstrener Sjur Ole Svarstad er litt mer optimistisk.

– Silje har vært uheldig nå, men det er over ei uke til første skirenn på NM. Jeg tenker at Silje er ei jente som har grunnlaget, fordi hun trener mye. Hvis hun bare blir frisk igjen, tror jeg det kan bli bra. Da vil i alle fall overskuddet være der, og hun kan absolutt få til gode løp, sier Svarstad.

Som Kvaløya-jente er mesterskapet i utgangspunktet et stort høydepunkt i karrieren. Timingen for sykdomsplagene kunne knapt blitt verre.

– Nå er det et mesterskap som alle på Kvaløya gleder seg kjempemye til. Jeg håper jeg kan stille til start frisk, og at vi forhåpentlig kan få gått en god stafett, sier Theodorsen.

VM-uttak

For 21-åringen er NM også viktig av en annen grunn: Her arrangeres de viktigste uttaksrennene til U23-VM i Romania i slutten av februar.

– Det vil være en ny kvaliksjanse kanskje senere også, men det er i Tromsø vi får samlet alle løperne og NM er det viktigste for uttaket, fastslår Svarstad.

– Jeg skjønner at hun er litt stresset og bekymret når hun er forkjølet før et NM på hjemmebane. En kan aldri si at det er optimalt, men det handler om gjøre det beste ut av det.

Svarstad tror Theodorsen kan hevde seg i toppen av resultatlistene.

– Hvis hun blir frisk bør det vet være et mål å kjempe om topp ti nok en gang, selv om hun ikke har styrket sjansene sine de siste dagene. Men i utgangspunktet – en frisk Silje har mulighet til å kjempe om det, sier Svarstad.

NM på ski arrangeres på Storelva 28.-31. januar.