Volkswagen-konsernet solgte i september 8,4 prosent flere biler i EU sammenlignet med samme måned i fjor, til tross for avsløring av utslippsjukset.

Bilprodusenten innrømmet i forrige måned å ha jukset med utslippsmålinger i USA.

Litt lavere enn utviklingen totalt

Tallene fra den europeiske bilprodusentforeningen ACEA viser at salg av VW-biler var litt lavere enn utviklingen for det totale nybilsalget innen EU, som var på 9,8 prosent, men viser til at Volkswagen likevel kunne notere seg en salgsøkning på 8,4 prosent, sammenlignet med september i fjor.

VWs markedsandel falt som dette med 0,3 prosentpoeng til 23,3 prosent, men konsernet ligger likevel langt foran konkurrentene.

Kan du dette geniale trikset?

Ble solgt over 10 millioner nybiler i EU

Det franske konsernet PSA, som står bak Peugeot og Citroën, hadde i september EUs nest største markedsandel på 9,9 prosent.

foto
STORE TÅRN: VW-biler ved fabrikken i Wolfsburg i Tyskland lastes via et leveringstårn. Foto: Fabian Rimmer,Reuters/NTB scanpix

Volvo kan på sin side melde om nybilsalgsøkning på 5,8 prosent fra september i fjor til samme måned i år, og en økning på 8,2 prosent de ni første månedene i år.I årets ni første måneder ble det solgt til sammen 10,4 millioner nye biler i EU, en oppgang fra 8,8 prosent i samme periode i fjor. (©NTB)

Fikk du med deg denne viktige saken?