Den funksjonelle treneren skal bidra på Start-trening en gang i uka fremover. Onsdag var Jervs fysiske trener André Pedersen til stede på Sparebanken Sør Arena for å observere økten Holmen kjørte.

— Vi skal i hvert fall få ham inn på en økt eller to for å lære litt og se. Man må dra til seg det man kan av kunnskap, sier Pedersen.

- Hva er det som er så spennende med det Holmen driver på med?

— Tanken om den funksjonelle treningen, er noe jeg står for veldig selv også. Jo mer jeg kan lære om det, jo bedre, sier Pedersen.

Jervs interesse kom litt overraskende på Holmen.

— Jeg har ikke fått tenkt så mye på det, annet at det er hyggelig å bli lagt merke til, sier han.

— En god filosofi

Pedersen ble gjort oppmerksom på Holmen gjennom artikkelen Fædrelandsvennen hadde i forrige uke.

— Jeg leste litt hva han står for, og tenkte at jeg måtte reise innom for å ta et prat med ham. Det traff meg i hvert fall veldig godt. Han virker som han har en god filosofi og en tanke som jeg liker veldig godt. Jeg tror vi kan dra nytte av det, Pedersen.

- Hvordan er formen til Jerv-spillerne?

— Den er bra, og det har vi vel vist i år. Det er ikke mange lag i 1. divisjon som er bedre trent enn oss i hvert fall. Men vi er veldig opptatt av den skadeforebyggende delen i tillegg. Hvis vi kan få det til å bli enda bedre i den fysiske treningen, for å slippe å bruke tid på skadeforebyggende trening i tillegg til fysisk trening, vil det være ideelt, sier Pedersen.

— Skal være enda bedre trent

Alle Jerv-spillerne har fått med seg et veldig sterkt treningsopplegg i fotballpausen sin.

— Målet er at vi skal være enda bedre trent når siste halvdel av sesongen starter, og det har jeg tro på. Jeg har fått noen tilbakemeldinger fra guttene allerede om at de har trent godt nå, så det lover bra, sier Pedersen, som kom til Jerv forrige sesong.

— Hvilke steg har spillerne tatt på den fysiske biten?

— Enorme steg. Bare det vi klarte å forandre på i fjor, var vanvittig bra. Jeg har ikke lyst å si så mange navn, men det er lett å se for de som har fulgt med litt. Spillerne har blitt mye mer bevisste, og de jobber mer selvstendig. De har blitt fysisk mye sterkere, sier Pedersen.