— Det ser ut som vi har funnet en spennende rolle for Owello, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Owello hadde et svakt år i fjor, og ble sittende en del på benken da Kristoffer Ajer fikk tillit sentralt på midten i siste halvdel av sesongen. Før årets sesong er nigerianeren omskolert til mellomromsrollen bak spissen, litt mot sin vilje. Mot Bodø/Glimt søndag var 26-åringen blant Starts beste.

— Jeg har forsøkt å få ham til å spille i mellomrommet en stund, men jeg tror Owello har sett på seg selv mest som en sentral midtbanespiller. Jeg mener han har så mange gode, offensive kvaliteter, som jeg kunne ha tenkt meg å få brukt høyere i banen, sier Mjelde, og fortsetter.

— Jeg synes han kommer mer til sin rett der, sånn som vi spiller nå, enn i en sentral rolle dypere i banen, sier Mjelde.

- En ny dimensjon

Start har lagt om formasjonen til 4-4-1-1 før 2015-sesongen. Kristoffer Ajer og kaptein Gudmundur Kristjansson ser ut til å få de sentrale midtbaneposisjonene.

Owello fikk først sjansen i mellomrommet under treningsleieren på La Manga, og klarte seg bra både mot Brann og Aalesund.

— Den som spiller i en sånn rolle, må være fotballklok, og ha et visst tempo i forhold til å kunne løsrive seg og spille andre gode, sier Mjelde.

Det er trolig få spillere i eliteserien som er raskere enn Owello med ballen i beina.

— I de kampene vi får brukt ham mye, vil han tilføre oss en dimensjon i den rollen, sier Mjelde.

Søndag sto Owello bak mye av det vertene produserte offensivt i de 68 minuttene han fikk på banen.

— Jo bedre spillere Owello har å spille sammen med, jo høyere blir nivået hans, sier Mjelde, og tenker på prøvespillerne fra Molde, Ole Martin Rindarøy og Andreas Hollingen, som begge var gode mot Glimt.

Ingen offensiv trussel

Owello vet ikke helt på om han trives i sin nye rolle ennå.

— Det føles ok, men jeg er fortsatt ikke overbevist. Det er uansett treneren som tar ut laget, sier han.

- Hva kan du tilføre i den rollen?

— Jeg er en type spiller som liker å bidra i det offensive spillet, og kan kombinere med spissen. I mellomromsrollen vil jeg komme nærme spissen og motstanderens mål, sier Owello, som ikke akkurat har produsert mange målpoeng for Start i eliteserien.

På 130 kamper i eliteserien, står 26-åringen bokført med to mål og åtte målgivende pasninger. Hans mest produktive sesong var i 1. divisjon i 2012 med seks mål og fem målgivende.

- En utfordring

- Ser du fortsatt som deg selv som en sentral midtbanespiller?

— Ja, selvsagt. Jeg har vokst opp med å spille der. Den nye rollen er en utfordring for meg. Noen ganger ønsker jeg å jobbe helt tilbake i forsvar, for å vinne ballen. Jeg må huske at jeg ikke er en sentral midtbanespiller lenger, sier Owello.

Nigerianeren uttalte tidligere i vinter at han ønsket seg bort fra Start.

- Er det noe nytt der?

— Akkurat nå er jeg Start-spiller. Dersom noe dukker opp, er det greit. Hvis ikke, kommer jeg til å gjøre en jobb her denne sesongen, sier han.