- Vi kan ikke ha det slik at motstanderne kommer hit og spiller oss lave. Dette er vår hjemmebane. Vi må tørre å være mer offensive i hodet, sier Mjelde.

Ved gjentatte ganger har lag kommet til Sparebanken Sør Arena og hatt ballen mest. Kun to ganger på de siste åtte hjemmekampene var det Start som hadde mest ballbesittelse. Blant annet hadde Sarpsborg 08 — i sesongens tredje siste hjemmekamp - ballen nærmest to tredjedeler av tiden.

- Nå skal vi fremstå slik vi ønsker. Vi skal være aggressive i presset og variere presshøyden. Også skal vi ha ballen i laget. Det er ikke lett å vinne fotballkamper når motstanderen har ballen mest, sier Start-treneren.

Tre kamper til

Søndag møter Mjeldes menn Bodø/Glimt i sesongoppkjøringens nest siste kamp mot eliteseriemotstand. Neste søndag er det duket for generalprøve mot Viking før Lillestrøm venter i serieåpningen 7. april. Kommende onsdag skal Start spille mot Fløy på Sparebanken Sør Arena.

- Vi møter et lag som vi er forventet å kjempe mot på tabellen. Derfor er det viktig å ha en god gjennomkjøring, slik at vi vet hvor vi står med kun to og en halv uke igjen til seriestart, sier Espen Hoff om kampen mot Bodø/Glimt, og legger til:

- Jeg håper vi kan fremstå like bra defensivt og kompakt som vi har vært i flere av treningskampene denne vinteren. Men nå må vi også få med spissene. Vi må lenger fremover på banen.

Jon Hodnemyr kommer på sin høyreback til å få bryne seg mot raske Trond Olsen. Han er godt fornøyd med hvordan han og Hoff har klart seg defensivt i oppkjøringen, men mener de har mye å gå på i og rundt motstanderens 16-meter.

- Raske spillere er som oftest klar over det, og derfor regner jeg med at Trond Olsen kommer til å utfordre meg på farten. Men jeg er raskere enn de aller fleste i eliteserien, så han skal ikke komme forbi meg, sier Hodnemyr med et glimt i øyet.

- Defensivt har Hoff og jeg lært hverandre å kjenne, men jeg har lyst på målpoeng. Det håper jeg kommer til søndag, fortsetter venndølen.

- Bedre trent

Mjelde har økt treningsmengden denne vinteren. I tillegg til å ha en trening daglig har Start-spillerne en ekstra økt to dager i uka. Også har spillerne individuelle treningsopplegg som de gjør utenom tiden laget er samlet. I fjor hadde de aldri mer enn en fellestrening daglig - det hendte også at de fikk fri enkelte dager.

- Vi er langt bedre trent. Slik situasjonen er i klubben nå må vi gjøre mer av det som er gratis, nemlig å trene. Vi har lagt på treningsdosene betraktelig, og det ser jeg allerede resultater av, sier Mons Ivar Mjelde.