KRISTIANSAND (fvn.no): Bismark Acosta er sterkt ønsket som Branns nye midtstopper. Etter det Fædrelandsvennen vet har Start, med sterkt presset økonomi, nylig avslått et bud på rundt 1 million kroner fra bergenserne.

Costarikaneren går ut av kontrakt med Start etter dette året. Acosta har spilt i Start i to sesonger og den raske og sterke 28-åringen har vært fast på midtstopperplass – der Start for tiden ser tynne ut. Jesper Mathisen er fortsatt ikke klar etter kneoperasjonen før jul. Per nå er Acosta den eneste sakdefrie midtstopperen i klubben med eliteserieerfaring. Start hentet tidligere i vinter amerikaneren Alex De John fra finsk fotball.

Vil ha Bismark med inn i fremtiden

Administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, sier følgende om Branns Bismark Acosta-interesse.

— Vi kommentere ikke spillerlogistikk.

— Hva kan du si om Bismark Acostas posisjon i Start?

— Han er en solid midtstopper som vi ønsker å ha med oss inn i fremtiden, svarer Øgrey Brandsdal.

— Betyr det at dere jobber med å forlenge kontrakten med Bismark?

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, svarer Brandsdal.

Start har solgt nøkkelspillere

Fungerende sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser. Branns assistenttrener Robert Hauge hentet Acosta til Sørlandet før 2013-sesongen, da som assistenttrener for Mons Ivar Mjelde i Start.

Sørlendingene har planer om å kutte mellom åtte og ni millioner kroner i kostnader før sesongstart. De har tidligere i år solgt både Zlatko Tripic og Ernest Asante. På årmøtet i klubben onsdag kom det frem at de er om lag halvveis i kuttene.

Tidligere i vinter skrev Fædrelandsvennen at Brann også ønsker å leie Alejandro Castro fra Brann. Dette er trolig ikke lenger aktuelt. Bergenserne har bestemt at Azar Karadas skal være spiss og ikke midtstopper i 2015-sesongen. Fra før har klubben Erik Huseklepp, Jakob Orlov, Ibrahima Dramé og skadede Marcus Pedersen som angripere. I tillegg er talentet Håkon Lorentzen utlånt til Åsane.