• Jeg vil gjerne gjøre en innsats. At jeg er ønsket, synes jeg er spennende. Jeg setter pris på Start, og har vært medlem der de siste ti årene, sier Gjone til Fædrelandsvennen.

Gjone var sportslig leder i Start fra 2005 til høsten 2007. Etter det har han vært daglig leder i kommunikasjonsbyrået Ordkraft, generalsekretær i Norges Roforbund, og daglig leder ved den norske skolen i Málaga.

Mot slutten av 2014 bosatte han seg i Lillesand sammen med familien, og denne uka ble det klart at Gjone skal tiltre i stillingen som ny daglig leder i Næringsforeningen Lillesand Vekst 1. april . I tillegg får han en plass i styret i IK Start.

- Hva husker du fra din forrige periode?

  • Det kan jeg skrive en bok om. Jeg lærte veldig mye om hva som fungerer og ikke fungerer i en organisasjon. Det var kanskje den mest frustrerende tiden i forhold til veldig mye, og jeg følte meg mest som en sekretær i perioder, sier Gjone.

Start hadde på den tiden to styrer, Start Toppfotball og IK Start.

  • Det skjedde veldig mye, på godt og vondt, sier Gjone.

Siden har det blitt ett, og eierstrukturen er også annerledes. Nå er klubben eid av medlemmene.

- Hva med sølvsesongen 2005?

  • Klubben hadde et kjempeoppsving i 2004 og 2005, med noen fantastisk unge startere, sier Gjone.

Brenner for utvikling

I 2015 er det nok en gang en rekke unggutter på vei og fram i Start, noe som gleder 45-åringen.

  • Jeg mener at Start skal utvikle seg på det Start kan. Jeg har hatt årskort i La Liga i to sesonger og fulgt spansk fotball på nært hold, jeg har ledet tropper i OL, og ledet konkurranseutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF). Toppidrettskompetanse, og det å få til gode prestasjoner med forutsigbar økonomi — det har jeg erfaring med. Det er noen unike saker ved Start som er viktig å ta tak i, sier Gjone, og fortsetter.

  • Det er fantastiske treningsforhold her nede, og nedslagsfeltet for talenter er unikt. Det er få konkurrenter på Sørlandet. Klubben må dyrke det unike i sør, ikke være som alle andre, og være den prefererte klubben for utvikling av de beste fotballspillerne fra Risør til Flekkefjord, sier han.

Økonomi vil også være et hyppig tema på Starts styremøter i årene som kommer. Start gikk på en ny smell i 2015, med et underskudd på 6,1 millioner kroner. Før årets sesong må klubben kutte mellom åtte og ni millioner kroner i kostnader for å sikre videre drift.

  • Jeg mener virkelig at Start er en av klubbene som har muligheten til å drive bærekraftig, sier Gjone, og legger til at han ikke ønsker å legge fram en programerklæring på vei inn i styret til Start.

  • Men der har jeg mange innspill som jeg gleder meg til å diskutere med styret, sier Gjone.

- Et stort hjerte for klubben

Styreleder i IK Start, Magne Kristiansen, mener det er veldig positivt at Gjone nå kommer inn i styret i klubben.

  • Trond Are kontaktet meg i vinter, rett og slett bare for å komme med innspill og tanker han hadde rundt Start og videre utvikling. Han har et stort hjerte for klubben, sier Kristiansen.

Han hadde så et langt møte med Gjone, hvor han spurte om 45-åringen kunne tenke seg å gå inn i styret.

  • Han kjenner klubben, han har både fotballfaglig og toppidrettsbakgrunn. Jeg har også snakket med folk i klubben som har jobbet med ham, og fått veldig positive omtaler. Dette blir veldig bra, sier Kristiansen.

Gjone erstatter Rune Nilssen i styret.

  • Rune kom inn i fjor, men har en nok så travel hverdag, og ba om å få gå ut, sier Kristiansen.

Seniorklubben i IK Start har også fått en ny leder i Hilde Sørgaard. Hun kommer inn i styret til fordel for Kåre Petter Martinsen.

PS: IK Starts årsmøte avholdes i klubblokalene på Sparebanken Sør Arena onsdag 18. mars, kl. 18.00