— Det er utrolig bra at vi klarer å få til dette i en utfordrende periode, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Start sliter tungt økonomisk, og skal kutte mellom åtte og ni millioner kroner i kostnader før sesongstart. Det er investorlauget Club 21 som bidrar til å hente de to talentene. Både Segberg og Sigurdsen går inn i toppspillergruppa til Start.

— De har bidratt i mange år, og har også denne gangen valgt å påta seg de økonomiske forpliktelsene med å få inn både Erlend og Lasse på dette tidspunktet, sier Øgrey Brandsdal.

Det er trolig snakk om noen hundretusen kroner totalt sett. Det skal også ligge noen andre elementer i avtalene.

Club 21 har også sikret seg andeler i begge spillerne.

Øverst i artikkelen kan du se kampen mellom Odd og Start direkte fra kl.14!

- Godt alt er på plass

Segberg spilte ti sesonger for Start, før han meldte overgang til Vigør for tre år siden. Nå vender Lund-gutten tilbake. Han er enig om en toårskontrakt

— Jeg har trent med Start siden begynnelsen av januar. Det er godt at alt er på plass, sier midtbanespilleren.

- Hva er målet ditt ved å komme hit igjen?

— Først og fremst å være blant de beste på A-lagstreningene, for deretter gjøre med fortjent til å få noen kamper for A-laget, sier Segberg.

KLARE FOR START: Lasse Sigurdsen (t.v.) og Erlend Segberg (t.h.) har signert for Start. I midten; Starts utviklingssjef Bård Borgersen. Foto: Håvard Karlsen

Start har nå 19 spillere i A-stallen, etter at Ernest Asante ble solgt til Stabæk, og Joachim Eriksen ble utleid til Vindbjart.

— Ser du en mulighet til å bli tatt opp i A-stallen i år?

— Det får vi se etter hvert. Hvis jeg gjør det bra på trening, så får det være et mål, sier Segberg.

Sportslig leder i Vigør, Ruden Kleiven, er sikker på at Segberg får sjansen i år.

— Han er veldig fotballklok, og har god spilleforståelse. Det gjør at han kan tilvenne seg nivået mye lettere. Erlend har gode forutsetninger for å bli en meget god spiller, sier han.

Start har forhandlet om utdanningskompensasjon med både Vigør og Aalborg. Segberg hadde et halvt år i den danske toppklubben i 2013. ## - Sverdslag i Fløy

Fløy-spissen Lasse Sigurdsen har signert en treårskontrakt med Start.

— Det har tatt lang tid, men nå er jeg endelig klar. Det føles veldig godt, sier 17-åringen, som har et mål om spilletid i eliteserien allerede i år.

- Hvordan er du som spiller?

— Jeg er en hurtig og eksplosiv spiss, som elsker bakrom, sier Sigurdsen.

Start har jaktet på signaturen til Sigurdsen i lang tid, og begge parter måtte strekke seg langt for å lande en avtale nå.

— Det har vært sverdslag i seniorstyret til Fløy om han skal gå eller ikke. Det har vært en lang prosess, og det økonomiske tilbudet måtte være godt nok, for vi satt på en treårig proffavtale med Lasse. For oss var det viktig at alt stemte her, både økonomisk og sportslig, sier Bård Georg Karlsen, som sitter i seniorstyret til Fløy.

Sigurdsen vil trolig får Start 2 i 3.-divisjon som kamphverdag, og vil trene jevnlig med A-laget.

— Vi ser at veien opp til A-laget er kortere enn noen gang, så da tror vi det er en mulighet til å få sett Lasse på Sør Arena i løpet av vårsesongen, sier Karlsen.

Han ønsker ikke å si altfor mye om avtalen de har fått med Start.

— Begge parter har måttet strekke seg her. Vi har fått en avtale vi er fornøyd med, sier Karlsen.

De største råskinnene

Fornøyd er også Starts utviklingssjef Bård Borgersen.

— Det har vært en lang prosess med begge to, sier han.

Segberg har markert seg på A-laget i sesongoppkjøringen, både på trening og i kamp.

— Han har langt på vei tatt nivået, og det er vi glade for. Han er en klok spiller, og har en egenskap til å skape offensiv rytme med gode valg og gode pasninger, sier Borgersen.

- Hvordan vil du beskrive Lasse Sigurdsen?

— Han er en kraftfull og hurtig bakromspiss med nese for mål. Slik jeg ser det, passer han inn i total spillerlogistikk rundt A-laget vårt. Der han du kanskje ikke den rene bakromspissen, sier Borgersen.

— Det virker som det er attraktivt å gå til Start igjen blant unge og lovende spillere?

— Vi føler litt på det selv også. Vi er veldig glade for at dette er i ferd med å bli en profil og en identitet, og sånn gjør vi det her. Nå ser vi at de største råskinnene i større grad er knyttet til Start.

Både Segberg og Sigurdsen er med til Skien torsdag, hvor A-laget skal møte Odd til treningskamp kl. 14.00. Start 2 møter Odds rekruttlag like etterpå.

Kampen mellom Odd og Start kan du se direkte på fvn.no.