Ifølge Nettavisen skal Molde ha lagt inn et bud på 16-åringen. De hevder at klubben ønsker å kjøpe Ajer nå, og leie ham tilbake til Start for 2015-sesongen.

— De har ikke lagt inn bud på ham. Dette er bare rykter, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Cmore la også ut en Twitter-melding om Moldes Ajer-interesse mandag. Der skriver de at «forhandlingene mellom Molde og Start skal ha kretset rundt en overgangssum på ca 3 millioner kroner».

Start sliter tungt økonomisk, og skal kutte mellom åtte og ni millioner kroner i kostnader før sesongstart. Spillersalg er et av punktene, og forrige helg solgte klubben Ernest Asante til Stabæk. Flere spillere kan være på vei bort.

Vil bli i Start

Kristoffer Ajer har flere ganger uttalt at han ønsker å bli værende i Start i 2015. —  Jeg fokuserer på å spille så godt som mulig her. Det er utrolig morsomt å spille nå. Jeg får muligheten av Mons, og akkurat nå er den beste utviklingsarenaen min å være i Start. Det er her jeg har lyst til å være denne sesongen, sa han til Fædrelandsvennen i begynnelsen av mars.

Les også: Ajer: - Jeg blir i Start i 2015

Tore Pedersen er agenten til Ajer, og til Nettavisen uttaler han følgende:

— Jeg kommenterer som vanlig ikke rykter.

— Kristoffer er Start-spiller. Vi ønsker å ha ham her, og Kristoffer ønsker å være i Start, sier Øgrey Brandsdal.

Tilbake i trening

Ajer gikk av banen med skade tidlig i forrige uke. Da fryktet 16-åringen at han måtte belage seg på flere uker på sidelinjen. Mandag trente midtbanespilleren med resten av laget på Sparebanken Sør Arena.

— Det ser veldig bra ut. Han tok et MR bilde søndag, så får vi se. Både han og Mathias Rasmussen reiser på landslagssamling snart, så det er det han må være frisk til, eventuelt, sier Mons Ivar Mjelde.

Ajer skal i utgangspunktet være med G17-landslaget i EM-kvalifiseringen. Laget til Erland Johnsen møter England, Romania og Slovenia i England i perioden 19.-27. mars.

Rasmussen er med G18-landslaget, som skal spille dobbeltkamp mot Ungarn i perioden 22.-27. mars.

— Ingen av dem er dermed aktuelle til kampen mot Bodø/Glimt til helga, sier Mjelde.

Ajer ble holdt litt igjen på mandagens trening. 16-åringen ga seg da de andre spillerne gikk inn i firkantspill på liten bane.

— Vi vil teste ham, og sørge for at alt er i orden, før vi slipper han på landslagssamling, sier Mjelde.

Start har for øvrig besøk av to Molde-spillere på trening denne uka. Ole Martin Rindarøy (19) og Andreas Hollingen (20) får også sjansen i treningskampen mot Bodø/Glimt søndag.