Kristoffer Ajer er forespeilet en nøkkelrolle for Start kommende sesong. Midtbanespilleren, som fyller 17 år 17. april, blir også sett på som Starts største salgsobjekt.

Nå skal Start ha sagt nei til Stabæk på et bud for unggutten fra Rælingen. Det melder Asker og Bærums Budstikke.

— Start sa blankt nei. Det var den spilleren de ikke skulle selge. Det var ikke mulig å komme noe videre, sier Inge André Olsen til avisen.

- Godt tilbud

Søgne-mannen er sportslig leder i Stabæk. Budstikka nevner en sum på 2,5 millioner kroner, men Olsen vil verken avkrefte eller bekrefte den summen.

— Vi ga dem et veldig godt tilbud, slik vi ser det, sier Olsen, som allerede har hentet Ernest Asante fra Start i vinter.

Mange tror at Ajer får en stor sesong for Start kommende sesong. På onsdagens kick off for eliteserien i Oslo, fikk Ajer skryt av både landslagssjef Per Mathias Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb. Sistnevnte trakk fram 16-åringen som en av seks unggutter som kom til å prege eliteserien denne sesongen.

— Debuterte som 16-åring. Som 17-åring vil han bli en av profilene i eliteserien. Fysikk, forståelse og ferdigheter er det som preger denne unggutten, forklarte Semb i sin analyse.

Het spiller

Ajer har flere ganger i vinter sagt at han ønsker å spille 2015-sesongen for Start.

Tidligere i uka ble det spekulert på at Molde hadde lagt inn et bud på 16-åringen. Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal uttalte da først at klubben ikke kommenterer spillerlogistikk. Noen timer senere sa han at Molde-interessen bare var rykter.

Ajer har en kontrakt med Start som går ut 2016-sesongen.