Start røk hodestups ut av cupen etter 0-4-tapet mot Vindbjart på Moseidmoen. Kristiansanderne var ikke det eneste eliteserielaget som røk ut. Vålerenga, Tromsø og Haugesund kunne også vinke farvel til cupen i går.

Forskjellen var at deres respektive trenere ikke la noen ting i mellom i møtet med pressen etter kampen.

— Rekdal karakteriserte tapet mot 2. divisjonsklubben Gjøvik-Lyn som skuffende, pinlig og flaut, og varslet at prestasjonen ville få konsekvenser for noen av spillerne.

Steinar Nilsen slaktet også spillerne sine etter cupfadesen mot 2. divisjonsklubben Senja. - Jeg er sjokkert over prestasjonen, sa Nilsen.

Høydepunkter Vindbjart-Start 4-0

Langt møte før trening

Mjelde på sin side, viste lite temperament.

- Hvorfor reagerte du ikke som Rekdal og Nilsen?

Gudmundur Kristjansson beklaget innsatsen til spillerne både i går og i dag. Foto: Håvard Karlsen
  • Det kan du si. Jeg har vært med å tape tidligere cuprunder, og jeg kjenner nøyaktig på kroppen hvordan det kjennes ut. Det smerter oss alle. Det å kappe hodet av alle, har jeg ikke tro på, etter gårsdagens kamp, sier Mjelde. Start hadde et 45 minutter langt møte før torsdagens restitusjonstrening på Sør Arena. Der ble sesonginnledningen summert opp, deriblant 0-4-tapet mot Vindbjart onsdag kveld.

  • Vi har hatt en grundig evaluering i dag, etter at alle har fått tenkt seg om. Alle har vært ærlige, og vi har fått luftet ut. Og vi har vært tydelige på hva som ikke var bra, og hva vi må gjøre med det, sier Mjelde.

Han tror spillerne vet meget godt at onsdagens prestasjon var langt under pari.

  • Det hadde vært verre for oss alle om det hadde vært et knepent tap. Nå var det et stort tap, og vi var ikke gode nok. Det å helle salt i såret, er ikke noe vits. Vi har kamp igjen allerede på søndag, og vi har tre kamper i uka som kommer, sier Mjelde.

- Innstilling og innsats

Start-treneren valgte å spare nøkkelspillere som Espen Børufsen, Michael Christensen og Rolf Daniel Vikstøl mot Vindbjart.

  • Jeg hadde ikke noe valg. Medisinsk, og vi skulle hatt de tre med oss fremover, måtte de hvile, sier Mjelde.

- Har du en jobb å gjøre å få selvtilliten i laget tilbake før søndagens kamp mot Molde?

  • Jeg tror ikke det, men det handler litt om å få trent litt mellom slagene. Vi må også få strammet det vi har vært litt slakke på i det siste, sier Mjelde, og ramser opp defensiv struktur og det å finne tilbake til eget spill offensivt.

  • Vi er for lite ballsikre, og slår altfor mye langt. Dette må vi gjøre noe med. Og selvfølgelig må innstilling og innsats på plass. Man vinner ikke fotballkamper uten det mest grunnleggende i fotball, sier Mjelde.

Kapteinen ba om unnskyldning

Start-kaptein Gudmundur Kristjansson ba om unnskyldning til supporterne på Twitter onsdag kveld.

«Vi må bare si beklager til alle supporterne. Vår prestasjon i dag var helt uakseptabel. Jeg kommer nok ikke til å sove i natt», skrev islendingen.

Midtbanespilleren var blant de seks spillerne som fikk karakteren 1 av Fædrelandsvennen etter 0-4-tapet.

  • Vi må bare beklage til supporterne. Det er de som kommer på kampene og støtter oss. Når vi leverer en såpass dårlig kamp, må vi bare be om unnskyldning, sier Kristjansson.

- Fikk du sove mye i natt?

  • Nei, jeg gjorde ikke det faktisk. Jeg sliter alltid med å sove etter dårlige kamper. Det ble ikke mye søvn denne gangen, sier Kristjansson.

Han karakteriserer onsdagens kamp som «en katastrofe».

  • Alle ære til Vindbjart, de spilte en god kamp, men vi skal slå Vindbjart. Sånn som vi spilte i går, slår vi ikke mange lag, sier Kristjansson.

Matthias Vilhjalmsson hadde det fortsatt tungt da han snakket med Fædrelandsvennen etter torsdagens trening.

  • Det svir litt, og det skal gjøre det også. Alle mann bør beklage over det som skjedde i går. Vindbjart ville mer enn oss, og det er ikke akseptabelt, sier spissen.