Se høydepunktene fra kampen i vinduet ovenfor

Vindbjart er videre i cupen etter å ha ydmyket Start i 2. runde. 4-0 ble det på Moseidmoen, og resultatet kunne fort ha vært verre for Starts vedkommende.

Even Øgrey Brandsdal var nærmest i sjokk etter 0-4-tapet mot Vindbjart. Foto: Håvard Karlsen

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, hadde uttalt da oppsettet ble klart, at han skulle steke vafler på neste hjemmekamp, dersom de tapte onsdagens kamp.Rett etter kampslutt kom han tuslende med vafferjernet under armene.

— Det var grusomt å se på. Jeg skjønte ikke helt hva jeg så. Vi ble rundspilt, sier Øgrey Brandsdal.

- Skal ikke være mulig

Det sto 0-0 til pause. Etter hvilen var det bare ett lag på banen.

— Til og med når Vindbjart leder 2-0 og 3-0, er det de som fosser i angrep. Vi har nesten ikke en reell målsjanse på 90 minutter, sier Øgrey Brandsdal.

- Hvordan skal dette være mulig?

— Nei, det skal ikke være mulig. Jeg må nesten bare ta det inn over meg at vi klarte å prestere så langt unna pari, og så langt unna forventningene, at nå er jeg bare helt tom, sier Øgrey Brandsdal.

Må steke vafler

Start har aldri vært i noen cupfinale. Målet var derfor å komme til Ullevaal i år. Drømmen endte allerede i 2. runde.

— Vi får ta det neste år, er vel en klisje, sier Øgrey Brandsdal.

Nå har han altså tapt veddemålet han inngikk. Han skal nå steke vafler i Vindbjarts hjemmekamp mot Donn 22. mai, selv om det egentlig skulle ha skjedd allerede lørdag.

— Førstkommende lørdag så gifter min lillebror seg, så jeg tviler på at jeg får tillatelse. Kampen etter får vi holde det vi lover, sier Øgrey Brandsdal, som helst skulle ha tatt med seg hele laget til den ydmykende oppgaven.

— Det er flere enn meg som fortjener å stå her og steke vafler. Det er ingen av spillerne som fortjener godkjent, sier Øgrey Brandsdal.