Jørgen Johansen, Start-supporter.

For det nytter ikke å si at Start ikke var forberedt på hva som møtte dem. Supportere som bor i nærområdet og kjenner sørlandsfotballen vet at Vindbjart er et lag med kvaliteter. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

De siste sesongene har de vært blant de bedre andredivisjonslagene i Norge, og i kveld viste de hvorfor. En av Starts tidligere spillere, Christian Follerås, var en av fire spillere som scoret da Start ble statister på Moseidmoen i Vennesla.

Det gjør vondt

Det er ikke nødvendig å gi noe langt handlingsreferat fra kampen, av to årsaker. 1) Man kan lese det andre steder, og 2) Det gjør vondt for en Start-supporter å gjengi innholdet. Vi vil glemme dette. Fortest mulig. Da er det bedre med noen frittalende ord fra en supporter som ikke akkurat har gode minner fra cupen.

Cup er cup. Det er stedet hvor lilleputten får prøve seg mot de store laget. Ofte blir det med forsøket, og lilleputten går ned med flagget til topps. I kveld var det storebror som ble lillebror og heltemodig innsats ga 4-0 seier til Vindjart. Dermed er cupen fremdeles et evig mareritt for Start.

Gjennom klubbens 110 år lange historie har de aldri nådd en cupfinale, og etter kveldens fadese kan vi nok en gang si: "Bedre lykke neste år".

Skulle ikke undervurdere

Det har alltid vært noe spesielt med oppgjørene mellom Start og Vindbjart. Supporterne strømmer til Moseidmoen, og mange kristiansandere tar den 20 minutter lange bilturen opp for å overvære kampen hver gang disse to møtes.

Nevnte Follerås gikk i forkant av kampen ut og sa at Vindbjart skulle gjøre alt de kunne for å detonere en bombe. Han tippet 2-0 seier til eget lag. Dårlig meldt, kan vi si i ettertid. Det ble dobbelt så mange mål. 4-0. Fire null.

I forkant av kampen ble det også sagt at Start-laget ikke undervurderte Vindbjart. Med et sånt resultat å vise til kort tid etter var dette kanskje en sannhet med modifikasjon. Vindbjart slo nettopp Start 4-2 en treningskamp i høst. Det sies at man ikke skal legge for stor vekt på treningskamper, men hva nå?

Aase holdt lekestue

Daniel Aase er en av profilene i dette Vindbjart-laget. Han var blant dem som holdt lekestue også i kveld. Mange Start-supportere har ført hans navn først på blokka, da de hører at Start jakter lokale spillere. Start-trener Mons Ivar Mjelde har ikke villet høre, og har unnlatt å signere. Hva tenker han nå?

En annen som var (vel) stor i kjeften etter at oppsettet til dagens cuprunde ble klart, var Start-direktør Even Øgrey Bransdal. Etter trekningen uttalte han at han skulle stå å steke vafler på Vindbjarts neste hjemmekamp. Nå angrer han nok på det utspillet.

Dagens fadese var et langt steg tilbake. Etter de første rundene av årets Tippeliga skal det ikke være være mulig å falle så langt tilbake, selv om 3-1 seieren mot Tromsø sist riktignok var av det heldige slaget. Apropos hvilket lag som hadde høye skuldre og store tanker om seg selv før kampen har Start mye å lære av Vindbjart. Veldig mye.

Nå er det bare å gå i seg selv. Glemme dette fortest mulig, og forsøke å gjøre en så god kamp så mulig mot regjerende seriemester Molde kommende søndag. Start-direktør Even Øgrey Brandsdal må finne en god vaffeloppskrift før han igjen mot ta turen til Vennesla den 22. mai. Da kommer Donn på besøk.

Folksomt blir det nok også. Vindbjart har all mulig grunn til å være stolte av kveldens prestasjon.