KRISTIANSAND (adressa.no): Med Mike Jensen hjemme i Trondheim på grunn av suspensjon var det Jonas Svensson som fikk kapteinsbindet da Rosenborg vant 2-0 borte mot Start torsdag kveld.

For en ung trønder med hjertet i Rosenborg betyr det noe helt spesielt.

— Dette var første gangen i eliteserien. Jeg har vært kaptein i cupen tidligere, men det er ikke helt det samme. Det var et stolt øyeblikk, sier Svensson om oppgaven.

Han hadde «ansvaret» for et lag som en periode slet med å få grepet om kampen på Sør Arena, men som til slutt klarte å hale seieren i land med to sene scoringer av Matthias Vilhjalmsson.

— Jeg begynner å få en bra ballast med en god del kamper for Rosenborg, så jeg har faktisk litt erfaring. Det var stort og veldig viktig å vinne første kampen som kaptein. Da har jeg hundre prosent uttelling, sier han og smiler.

Det var ingen ekstra nerver da lagene entret banen før kampstart, selv om det ikke er til å legge skjul på at det var stas.

— Man har et lite ekstra ansvar, men om det gjør så mye forskjell vet jeg ikke. Men det er kult å få det ansvaret og gå ut foran den fantastiske gjengen vi har, sier nord-trønderen.

Svensson har hatt en meget solid start på sesongen i Rosenborg. Torsdag var han igjen bra, og sto for den målgivende pasningen til Rosenborgs første scoring. Det var hans femte målgivende for sesongen. I tillegg pådro han seg gult kort.

Nå er han tydelig på at han ikke tenker å bli værende i RBK hele karrieren.

— Som jeg sier: Ingen er tjent med at jeg er fornøyd med å være i Rosenborg. Jeg jobber hver dag for å komme meg ut, og det er et mål som ligger der. Men herregud, det er artig å være med på dette maskineriet her, sier han.

PS! Rosenborg leder serien med 25 poeng på de ti første seriekampene. Det er fire poeng ned til Molde på andreplass.