Rosenborgs danske midtspiss fikk feber natt til torsdag, og dermed tok ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sjansen på å bruke ham fra start i bortekampen mot bunnlaget Start.

Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!

Dermed startet rokkeringene.

TOMÅLSHELT: Matthias Vilhjalmsson senket sin gamle klubb med to scoringer i Kristiansand. Foto: Ole Fjalsett, Digitalsport

For i utgangspunktet skulle Matthias Vilhjalmsson være midtbaneanker, mens Anders Konradsen skulle være indreløper. Men da Gytkjær ble syk fikk Elbasan Rashani beskjed om at han skulle starte på høyrekanten, Gudmundur Thorarinsson og Fredrik Midtsjø indreløpere og Konradsen gikk ned som anker.Vilhjalmsson ble i stedet spiss.

— Jeg fikk vite det ti timer før kampen. Det er en litt unik situasjon, sier islendingen.

RBK-BØRSEN:

To hodestøt

Og det ble en lykkelig løsning. De første 45 minuttene brukte han mye krefter på å kjempe med Starts forsvarsspillere, og da Christian Gytkjær kom inn med en liten halvtime igjen å spille ble det etter hvert mer spillerom for Vilhjalmsson.

Islendingen, som kom til Rosenborg fra nettopp Start i fjor sommer, fikk etter 80 minutter ruve nærmest alene i feltet etter et innlegg fra Jonas Svensson. Han sendte ballen i nettet med et solid hodestøt, og scoringen roet RBK-nervene. Sju minutter senere sikret han seieren da han ekspederte en corner fra Magnus Stamnestrø i nettet på samme vis.

— Det var et veldig godt innlegg fra Stamnestrø. Jeg mener han har en av de beste dødballføttene i ligaen, så da var det bare å sette den i krysset, sier Vilhjalmsson og ler.

— Godt for selvtilliten

Han var selvfølgelig godt fornøyd med to scoringer mot sine gamle lagkamerater på Sør Arena.

— Det var veldig gode mål, synes jeg. Jeg hadde noen sjanser i første omgang også, som jeg burde gjort bedre. Det var deilig å få dem til slutt, sier han.

Se vår sending etter Start-RBK (saken fortsetter under videoen):

Med 2-0-seieren i Kristiansand har Rosenborg sikret seg en fire poeng stor luke til Molde på andreplass. Nå håper Vilhjalmsson det løsner for ham fremover. For dette gjorde godt for spissens selvtillit.

— Ja, det sier seg selv, egentlig. Jeg tar alle minutter jeg får, og det å score to mål her og avgjøre er veldig viktig for meg, sier han.

29-åringen spilte for Start fra 2013 til 2015, og innrømmer glatt at det var spesielt for ham å avgjøre kampen. Torsdagen var i det hele tatt spesiell.

— Da jeg kom til flyplassen kjente jeg at jeg savnet plassen. Det er en utrolig hyggelig by og gode folk her, så jeg fikk litt hjemlengsel. Jeg må bare kjøpe en hytte her snart og komme på besøk når det ikke er kamper, sier han.