Kåre Ingebrigtsen har hatt kjempesuksess med Rosenborg siden han tok over for halvannet år siden, og har både seriegull og cupgull å slå i bordet med.

Men ikke alle hadde tro på Ingebrigtsen da han kom inn som midlertidig vikar for Per Joar Hansen i midten av 2014-sesongen.

— Trodde vi trengte en med større CV

Den daværende Viking-assistenten nølte ikke med å ta jobben da Rosenborg ringte. Nå innrømmer Jonas Svensson at han var noe skeptisk til sjefen da han først kom inn.

— Jeg trodde på det tidspunktet vi trengte en trener med en større CV enn Kåre sin. Så feil kan man ta, sier Jonas Svensson til Trønder-Avisa.

Rosenborg fikk fart på sakene allerede høsten 2014, og i 2015-sesongen var trønderne helt suverene i både serie og cup. Mange gir Kåre Ingebrigtsen æren for at Rosenborg igjen viser gammel storhet.

– Hadde du spurt meg off the record den sommeren, hadde jeg nok ikke vært særlig positiv om hans sjanser til å bli fast trener. På den tiden trodde jeg at vi trengte en mer merittert trener. Jeg så ikke på Kåre som noe annet enn en vikar, mens man jaktet på en trener, sier Svensson til avisen.

— Sterk i troen på at dette skulle jeg klare

Backen var selv strålende for trønderne forrige sesong, og spilte 50 kamper totalt gjennom sesongen. Dagen før Rosenborg serieåpner borte mot Odd i Skien, er Svensson og lagkameratene igjen tippet som vinner av eliteserien i de fleste medier.

— Kåre er en fyr som alle liker, og han skal ha mye av æren for at miljøet på Brakka er slik det er i dag. Når man går inn døra der nå, er det smil og blide fjes overalt. Slik har det ikke alltid vært. Det har rett og slett vært litt dårlig stemning til tider, sier Svensson til Trønder-Avisa.

– Jeg hadde bestemt meg. Jeg har alltid hatt meninger om hvordan Rosenborg skulle se ut for å bli best, og trygg på hvordan jeg skulle få til det. Derfor var jeg, i motsetning til Jonas og de fleste andre, sterk i troen på at dette skulle jeg klare. Jeg hadde ikke gått bort fra jobben i Viking dersom jeg ikke hadde trodd det, sier Kåre Ingebrigtsen til samme avis.