TRONDHEIM: Matthias Vilhjalmsson. Og Elba Rashani.

Det har vært RBKs to største spørsmålstegn inn mot Odd-kampen lørdag.

Islendingen har slitt med venstre lår etter å ha fått seg en trøkk på trening, mens Rashani ikke var med i generalprøven mot Viking på grunn av lysketrøbbel.

Matthias Vilhjalmsson er friskmeldt. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Men foran den siste treningen før sesongen braker løs i Skien lørdag, har medisinsk koordinator i RBK, Haakon Schwabe, følgende melding å komme med:— Begge trente som normalt torsdag, og planen er at de gjør det samme i dag. Det ser ut som at begge blir klare til kampen. Jeg er optimist ut fra hvordan det gikk torsdag, sier han til adressa.no.

Gytkjær fikk treningssjokk

Mens kantplassene i den antatte startoppstillingen mot Odd har virket å være klare en stund (Helland og de Lanlay), har spissplassen vært mer åpen.

Christian Gytkjær har vært ærlig på at han fikk et godt, gammeldags treningssjokk etter overgangen til Haugesund, og i vinter har Vilhjalmsson vært minst like skarp i kampene.

Skaden gjør nok at RBK-trener KåreIngebrigtsen ikke føler det er noen reell duell inn mot Odd-kampen lenger.Etter alt å dømme starterGytkjær lørdag kveld.

Dorsin, Sæter og Lund Hansen

Dermed er det «bare» spillerne som har vært ute i lengre tid allerede, som Jon Hou Sæter (knetrøbbel), Mikael Dorsin (knetrøbbel) og Alexander Lund Hansen (hjernerystelse) som er helt uaktuelle, sammen med Andreas Helmersen. Den unge spissen er imidlertid i god trening etter at korsbåndet røk i fjor vår, og ventes tilbake for fullt innen kort tid.

Etter en vinter preget av tung trening, innrømmer Schwabe at det er godt at han omtrent ikke har skader å tenke på inn i seriestarten:

— Det er fint inn mot seriestarten. Guttene har trent bra hele vinteren, sier Schwabe.